Terrine van zalm

Lekker makkelijk recept voor Terrine van zalm, een origineel ideetje voor tijdens de Paasbrunch of als feestelijk voorgerecht. Een fris receptje met komkommer, gerookte zalm, kruiden, ricotta en roomkaas. Deze terrine kan je makkelijk de dag voordien al maken.
Naar recept gaan

Terrine van zalm, een makkelijk feestelijk receptje voor tijdens de Paasbrunch. Hiermee ga je uitpakken zonder het jezelf moeilijk te maken. Deze terrine is makkelijk enkele uren tot zelfs de dag ervoor te maken. Het jezelf makkelijk maken! Er komen ook geen kookpotten of oven aan te pas voor deze zalmterrine. Het is wat puzzelen met komkommer, brood en gerookte zalm. Aangezien ik heel graag puzzel, vond ik het ook super leuk om deze te maken šŸ˜ƒ. En natuurlijk het opeten ervan is ook heel leuk en vooraal super lekker!

Je zal enkele laagje zien bij deze terrine maar geloof mij, hier is niets moeilijk aan. De buitenkant zijn dunne sneetjes komkommer gevolgd door gerookte zalm en sneetjes brood. Binnenin is er een frisse vulling op basis van gerookte zalm, ricotta, roomkaas en kruiden. Je zou hier bijvoorbeeld ook nog garnalen aan kunnen toevoegen.

Nog meer inspiratie nodig voor receptjes voor Pasen? Check dan zeker ook deze receptjes even

Lekker makkelijk recept voor Terrine van zalm, een origineel ideetje voor tijdens de Paasbrunch of als feestelijk voorgerecht. Een fris receptje met komkommer, gerookte zalm, kruiden, ricotta en roomkaas. Deze terrine kan je makkelijk de dag voordien al maken.

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Terrine van zalm?

  • Komkommer
  • Boterhammen : ik gebruikte hier Mie brood. Je kan hier ook gewoon wit brood voor gebruiken, verwijder dan wel de korsten
  • Gerookte zalm
  • Ricotta
  • Roomkaas
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Dille
  • Zeste van citroen

Hoe maak je deze Terrine van zalm?

We gaan beginnen met het bekleden van de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie. Ik gebruikte hier 2 grote stroken folie voor en deze mag ruim overhangen. Zorg ervoor dat de bodem en de vier kanten mooi bedekt zijn.

Vervolgens gaan we de komkommer in dunne lange sneetjes of slierten snijden. Ik gebruikte hiervoor mijn dunschiller. Je zou hier ook een mandoline voor kunnen gebruiken. Leg deze sneetjes even op wat keukenpapier om het meeste vocht eruit te halen. Bekleed dan de bodem en zijkanten met de komkommer sneetjes. Zorg dat de sneetjes steeds lichtjes overlappen. Neem vervolgens zo’n 3 a 4 sneetjes gerookte zalm en leg dit over de bodem.

Dan gaan we een laagje boterhammen op de bodem en langs alle zijkanten leggen. Je zal het brood wel wat moeten bijsnijden om het allemaal mooi te laten passen. Zet dit dan even opzij.

Voor de vulling, gaan we eerst de rest van de gerookte zalm heel fijnsnijden. Meng deze vervolgens met ricotta, roomkaas, peterselie, bieslook, dille, zeste van citroen, peper en zout. Deze vulling schep je dan in de cakevorm. Spreid mooi uit zodat eigenlijk de cakevorm zo goed als helemaal gevuld is. Leg nog enkele sneetjes brood op de vulling. Vouw de plasticfolie erover zodat alles goed bedekt is. Zet dit nu voor enkele uurtjes (mag ook de dag ervoor) in de koelkast.

TIP! Zo’n 45min voor het serveren, heb ik deze nog even in de diepvries gestoken zo zal je de terrine makkelijker in plakjes kunnen snijden.

Lekker makkelijk recept voor Terrine van zalm, een origineel ideetje voor tijdens de Paasbrunch of als feestelijk voorgerecht. Een fris receptje met komkommer, gerookte zalm, kruiden, ricotta en roomkaas. Deze terrine kan je makkelijk de dag voordien al maken.
Lekker makkelijk recept voor Terrine van zalm, een origineel ideetje voor tijdens de Paasbrunch of als feestelijk voorgerecht. Een fris receptje met komkommer, gerookte zalm, kruiden, ricotta en roomkaas. Deze terrine kan je makkelijk de dag voordien al maken.

Terrine van zalm

Lekker makkelijk recept voor Terrine van zalm, een origineel ideetje voor tijdens de Paasbrunch of als feestelijk voorgerecht. Een fris receptje met komkommer, gerookte zalm, kruiden, ricotta en roomkaas. Deze terrine kan je makkelijk de dag voordien al maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, voorgerecht
Porties 6

Equipment

  • 1 Cakevorm

Ingrediƫnten
  

  • 1 komkommer
  • 5 a 6 sneetjes brood (*)
  • 300 gr gerookte zalm
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr roomkaas (type philadelphia)
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 kl dille (fijngehakt) – optioneel
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de binnenkant van de cakevorm te bekleden met plasticfolie.
    De folie mag aan de randjes royaal overhangen zo ga je terrine makkelijker kunnen ontvormen.
  • Snij de komkommer in dunne lange sneetjes. Ik gebruikte hier mijn dunschiller voor. Leg de sneetjes dan op wat keukenpapier om het vocht eruit te halen.
    Bekleed je cakevorm dan met de sneetjes zodat de zijkanten en bodem bedekt zijn.
  • Neem vervolgens zo'n 3 a 4 sneetjes gerookte zalm en leg dit op de komkommer op de bodem. Enkel de bodem dient bedekt te zijn en niet de zijkanten.
  • Bekleed dan de bodem en zijkanten met de boterhammen. Je zal de boterhammen wel wat moeten bijsnijden zodat alles mooi past
    Zet even opzij.
  • Nu gaan we de vulling maken.
    Snij eerst de rest van de gerookte zalm heel fijn en doe in een mengkom.
    Doe er de ricotta, roomkaas, peterselie, bieslook, dille, zeste van citroen, peper en zout bij. Meng goed.
    Schep dit nu in de cakevorm en spreid mooi uit. De cakevorm moet nu zo goed als helemaal bedekt zijn. Leg nu nog enkele sneetjes brood op de vulling.
    Vouw de plasticfolie naar binnen zodat alles goed bedekt is. Zet dit voor enkele uren of mag ook de dag voordien al in de koelkast.
  • Zo'n 45min alvorens te serveren, heb ik dit nog even in de diepvries gezet. Dan ga je deze veel makkelijker kunnen serveren
    TIP! Ik heb de terrine nog afgewerkt met wat garnalen
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte hier Mie brood zonder korsten. Je kan ook gewoon brood gebruiken, verwijder dan wel de korsten
Trefwoord brood, brunch, gerookte zalm, komkommer, paasbrunch, ricotta, snel klaar, voorgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.