One pot lasagne

Lekker makkelijk recept voor One pot lasagne, een heerlijk eenpansgerecht ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, alles in één pan dus weinig afwas, je kan deze makkelijk op voorhand maken.
Naar recept gaan

One pot lasagne, dat is één en al liefde in één pan! Yes, deze versie is een 100% eenpansgerecht, weinig werk, snel klaar, makkelijk te meal preppen en gewoon zo zo lekker. Normaal vraagt een lasagne wel wat werk, ietsje te veel naar mijn “goesting” 😃. Eerst een bolognaise saus maken dan nog een bechamelsaus en dan nog alles samenstellen. Je bent dan makkelijk enkele uren bezig, deze versie staat in minder dan een uurtje op tafel. We bakken eerst groentjes aan in een pan of stoofpot. Daar voegen we gehakt aan toe gevolgd door passata, bouillon en typische Italiaanse kruiden. Vervolgens leggen we reepjes verse lasagne/pasta vellen in de saus tot ze helemaal onderstaan. Nog afwerken met wat ricotta en veel geraspte kaas. Hup de oven in en niet veel later, kan je aanschuiven aan tafel.

Nog meer inspiratie nodig voor éénpansgerechten? Klik dan zeker hier.

Lekker makkelijk recept voor One pot lasagne, een heerlijk eenpansgerecht ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, alles in één pan dus weinig afwas, je kan deze makkelijk op voorhand maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze One pot lasagne?

  • Ui
  • Wortel
  • Look
  • Gehakt : dit kan met gemengd gehakt of kippengehakt
  • Passata of homemade tomatensaus
  • Bouillon : kip of groenten
  • Oregano & basilicum : gedroogd of als je een Italiaanse kruidenmix hebt dan kan je deze ook gebruiken.
  • Room
  • Verse lasagne / pasta vellen
  • Geraspte kaas : ik koos voor geraspte mozzarella maar je kan eender welke geraspte kaas gebruiken
  • Ricotta

Hoe maken we deze One pot lasagne?

We gaan beginnen met de groenten fijn te snijden namelijk ui, wortel en look. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot die ook in de oven mag. Stoof hierin de ui en wortel eerst aan voor zo’n 5min. Doe er dan het gehakt bij en bak rul. Voeg de fijngehakte look toe en laat nog een minuutje mee bakken. Blus met de passata en bouillon. Voeg nog wat oregano en basilicum toe. Roer goed, breng aan de kook en laat dan 10min zachtjes sudderen.

Ondertussen kan je lasagne/pasta vellen in repen snijden. Na 10min sudderen, voeg je nog room toe aan de saus. Roer nog even en haal dan van het vuur. Leg nu een laagje van de lasagne/pasta repen op de saus en duw dan in de saus. Leg nu opnieuw een laagje van de repen op de saus en duw opnieuw ietwat in de saus. Doe ze verder met de rest van de lasagne/pasta vellen. Verdeel hier nu hoopjes ricotta over en strooi er geraspte kaas over. Bak dit nu voor zo’n 20 a 25min in de oven.

Lekker makkelijk recept voor One pot lasagne, een heerlijk eenpansgerecht ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, alles in één pan dus weinig afwas, je kan deze makkelijk op voorhand maken.
Lekker makkelijk recept voor One pot lasagne, een heerlijk eenpansgerecht ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, alles in één pan dus weinig afwas, je kan deze makkelijk op voorhand maken.

One pot lasagne

Lekker makkelijk recept voor One pot lasagne, een heerlijk eenpansgerecht ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, alles in één pan dus weinig afwas, je kan deze makkelijk op voorhand maken.
5 van 1 stem
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 350 gr gehakt (gemengd gehakt of kippengehakt)
  • 500 ml passata
  • 150 ml bouillon (kip of groente) *
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 100 ml room
  • 250 gr verse lasagnevellen (of verse pastellen)
  • 170 gr geraspte kaas **
  • 200 gr ricotta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het fijnsnijden van de groenten.
    Pel de ui en hak fijn.
    Schil de wortelen en hak in kleine blokjes
    Pel de look en hak fijn.
  • Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot die in de oven mag met een royale scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui en wortelen eerst aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
    Doe er dan de look bij en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er dan de passata bij samen met de bouillon, oregano en basilicum. Laat zo'n 10min zachtjes sudderen.
  • Snij ondertussen de lasagne/pasta vellen in repen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe nu de room bij de saus. Roer goed. Haal van het vuur
    Bedek de saus nu met een eerste laagje reepjes lasagne/pasta vellen. Duw deze ietwat in de saus. Leg er opnieuw een laagje van de vellen op en duw weer iets verder in de saus. Doe zo verder met alle vellen.
    Verdeel hiervoor nu hoopjes ricotta en strooi er de geraspte kaas over.
    Zet in de oven voor zo'n 20 a 25min
    Smakelijk

Notities

(*) los gewoon 1 bouillonblokje in 150ml heet water. Roer goed
(**) ik gebruikte hier geraspte mozzarella kaas. Je kan hier eender welke geraspte kaas voor gebruiken
Trefwoord eenpansgerecht, gehakt, lasagne, meal preppen, one pot, pasta, tomatensaus, weekmenu

1 thought on “One pot lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.