Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel
Naar recept gaan

Dit Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel is er eentje om op je volgende weekmenu te zetten. Ten eerste om het gewoon super lekker is! Ten tweede dat het weinig werk of afwas vraagt omdat we slechts 1 pan gebruiken, hier in dit geval een ovenschaal. Ja, heel dit gerecht wordt gegaard en gebakken in de oven. Een receptje met heel basic en simpele ingrediënten, je hebt eigenlijk maar 8 ingrediënten nodig. De patatjes en ui worden eerst gebakken in de oven, vervolgens gaan er nog plakjes appel bij en kippendijen. De kip wrijven we in met een zalige honing-mosterd marinade, altijd een topper! Eenvoudig en toch bomvol smaak, daar houden we van!

TIP! Ik gebruikte hier de functie “koken met vocht” op mijn AEG SteamPro combi stoomoven. Dit is een combinatie van hetelucht en vocht/stoom. De ingrediënten worden zo mooi langs de buitenkant gebakken en binnenin worden ze gegaard.

Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Hoe maken we dit Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel ?

Begin met het snijwerk. Snij de aardappeltjes in plakjes, je hoeft ze niet te schillen. Pel de uien en in halve ringen. Doe de patatjes en ui op een beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Meng goed en bak dit alvast voor zo’n 15min. Hussel er af en toe even door
TIP! Heb je een oven waarmee je tegelijk hetelucht en vocht/stoom kan toevoegen, gebruik deze functie dan.

Snij ondertussen de appelen in plakjes, deze hoef je ook niet te schillen. Vervolgens maak je de marinade door mosterd, honing, fijngehakte look, olijfolie, peper en zout te mengen.

Na zo’n 15min bakken, haal je de ovenschaal even uit de oven. Voeg de plakjes appel toe. Meng alvast even. Leg er de kippendijen tussen en wrijf ze in met de marinade. De rest van de marinade kan je over de patatjes gieten. Bak nog eens voor zo’n 25 a 30min in de oven tot de kip en patatjes gaar zijn.
Serveer dan direct

Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Dit makkelijke Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel is een ideaal receptje op je weekmenu te zetten. Voor deze traybake heb je slechts 1 bakplaat of ovenschaal nodig. Dus weinig afwas en werk gegarandeerd. De kippendijen worden ingewreven met een lekkere honing-mosterd marinade.
5 van 7 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen (ik gebruikte krieltjes)
  • 2 uien
  • 2 appelen (Jonagold)
  • 8 kippendijen
  • 2,5 el mosterd (ik gebruikte Dijon mosterd)
  • 2 el honing
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 195 graden. Ik gebruik hier de "koken met vocht functie – vocht laag" op mijn AEG SteamPro (dit is een combinatie van hetelucht en stoom). Dit kan natuurlijk ook met een klassieke heteluchtoven.
  • Snij de aardappeltjes in kleine partjes (ik schil de aardappelen niet).
    Pel de uien en hak in ringen.
    Doe de patatjes en ui op een ruime beklede bakplaat. Meng met zo'n 2 a 3el olijfolie, peper en zout. Bak deze alvast voor zo'n 15min.
    Hussel er af en toe even door
  • Snij ondertussen de appelen in plakjes (hoef je ook niet te schillen).
    Meng mosterd, honing, olijfolie, fijngehakte (of uitgeperste) look, peper en zout.
  • Na zo'n 15min bakken, haal je ovenschaal even uit de oven. Leg op de patatjes de plakjes appel en leg er de kippendijen tussen. Wrijf de kip goed in met het mosterd mengsel. Heb je nog wat over, giet dit over de patatjes. Bak nog eens voor zo'n 25 a 30min tot de kip en patatjes mooi gaar zijn. Serveer dan
Trefwoord aardappelen, appel, doordeweeks recept, kip, kippendijen, mosterd, snel klaar, weekmenu

8 thoughts on “Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

  1. 5 sterren
    Hey Elien,

    Wat een fantastisch receptje is dit! De kids hebben er ook enorm van gesmuld.
    En wat is het simpel en zo snel klaar

    Dank u

  2. 5 sterren
    Hallo Elien,

    Bedankt voor het receptje!
    Gisteren gemaakt en wat is dit lekker 🤤. Super simpel, geen werk en bomvol smaak.

    Gaan we nog vaak maken

    Mercikes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.