Ga terug
Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel

Dit makkelijke Eenpansgerecht met kip, aardappelen en appel is een ideaal receptje op je weekmenu te zetten. Voor deze traybake heb je slechts 1 bakplaat of ovenschaal nodig. Dus weinig afwas en werk gegarandeerd. De kippendijen worden ingewreven met een lekkere honing-mosterd marinade.
5 van 7 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen (ik gebruikte krieltjes)
  • 2 uien
  • 2 appelen (Jonagold)
  • 8 kippendijen
  • 2,5 el mosterd (ik gebruikte Dijon mosterd)
  • 2 el honing
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 195 graden. Ik gebruik hier de "koken met vocht functie - vocht laag" op mijn AEG SteamPro (dit is een combinatie van hetelucht en stoom). Dit kan natuurlijk ook met een klassieke heteluchtoven.
  • Snij de aardappeltjes in kleine partjes (ik schil de aardappelen niet).
    Pel de uien en hak in ringen.
    Doe de patatjes en ui op een ruime beklede bakplaat. Meng met zo'n 2 a 3el olijfolie, peper en zout. Bak deze alvast voor zo'n 15min.
    Hussel er af en toe even door
  • Snij ondertussen de appelen in plakjes (hoef je ook niet te schillen).
    Meng mosterd, honing, olijfolie, fijngehakte (of uitgeperste) look, peper en zout.
  • Na zo'n 15min bakken, haal je ovenschaal even uit de oven. Leg op de patatjes de plakjes appel en leg er de kippendijen tussen. Wrijf de kip goed in met het mosterd mengsel. Heb je nog wat over, giet dit over de patatjes. Bak nog eens voor zo'n 25 a 30min tot de kip en patatjes mooi gaar zijn. Serveer dan
Trefwoord aardappelen, appel, doordeweeks recept, kip, kippendijen, mosterd, snel klaar, weekmenu