Wafels met perziken

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!
Naar recept gaan

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan wafels bakken! Ja, zelfs in de zomer kan een lekker wafeltje mij wel bekoren en zeker deze zalige wafels met perziken. Een super makkelijk en snel receptje met als secret ingrediënt perziken en speculaas. Geen speculaaskruiden, wel echte speculaaskoekjes die we gaan verkruimelen en mee in het deeg verwerken. Geloof mij, deze wafels zijn “next level”. Bak deze in de ochtend wanneer het nog wat fris is. In de namiddag duik je op het terras met een frisse ice coffee en een doos vol van deze heerlijke wafeltjes. Dat is toch een TOP plan!

TIP! Ik gebruikte hier perziken maar deze kan je ook maken met nectarine, pruimen, appel, peer, …

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!

Hoe maken we deze Wafels met perziken?

Begin met speculaaskoekjes (ik gebruikte gewone Lotus speculaas) te verkruimelen. Snij ook alvast 2 perziken in kleine blokjes. Gebruik niet al te rijpe perziken anders smelten ze gewoon weg in het deeg. Zet beide even opzij.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Doe zelfrijzende bloem, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit alvast even los. Voeg er vervolgens één voor één de eieren aan toe en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Zet je mixer dan op de laagste stand en voeg de gesmolten boter toe. Als het deeg wat vettig en vast is, geen probleem dat komt goed. Als laatste voeg je de perziken en speculaas toe en ofwel mix je of gebruik een spatel om dit nog even te mengen. Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor een uurtje.

Na het opstijven kan je wafels gaan bakken. Verwarm je wafelijzer en vet wat in met olie. Schep wat van het deeg in het ijzer. Ik gebruik hiervoor het liefst een ijsschep. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en laat ze dan afkoelen op een rooster.

Bewaar de wafeltjes luchtdicht

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!
Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!

Wafels met perziken

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 50 gr speculaas koekjes
  • 2 perziken (niet te rijp)
  • 200 gr boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 140 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn, je moet nog wat beet hebben) en zet even opzij.
    Snij de perzik in kleine blokjes. Zet ook even opzij
  • Smelt de boter en laat even afkoelen.
    Doe de bloem, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Meng dit al even.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix op hoge snelheid voor een minuutje.
    Giet er de gesmolten boter bij en meng opnieuw goed. Als het deeg er ietwat vettig en vast uitziet, geen probleem dat komt goed na het rusten.
    Alas laatste voeg je de verkruimelde speculaasjes en blokjes perzik toe. Laat het deeg een uurtje rusten.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.
    Schep wat deeg (TIP > gebruik een ijsschep) in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes.
    Leg de gebakken wafeltjes op een rooster en laat afkoelen
  • Bewaar de wafeltjes luchtdicht
Trefwoord bakken, gemakkelijk recept, perziken, speculaas, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.