Ga terug
Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!

Wafels met perziken

Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan deze lekkere Wafels met perziken bakken. Een super makkelijk en snel receptje en waanzinnig lekker. Wat deze wafeltjes zo lekker maakt, zijn de stukjes perzik en speculaas in het deeg. Gewoon heerlijk, je zal er niet van af kunnen blijven!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 50 gr speculaas koekjes
  • 2 perziken (niet te rijp)
  • 200 gr boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 140 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn, je moet nog wat beet hebben) en zet even opzij.
    Snij de perzik in kleine blokjes. Zet ook even opzij
  • Smelt de boter en laat even afkoelen.
    Doe de bloem, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Meng dit al even.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix op hoge snelheid voor een minuutje.
    Giet er de gesmolten boter bij en meng opnieuw goed. Als het deeg er ietwat vettig en vast uitziet, geen probleem dat komt goed na het rusten.
    Alas laatste voeg je de verkruimelde speculaasjes en blokjes perzik toe. Laat het deeg een uurtje rusten.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.
    Schep wat deeg (TIP > gebruik een ijsschep) in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes.
    Leg de gebakken wafeltjes op een rooster en laat afkoelen
  • Bewaar de wafeltjes luchtdicht
Trefwoord bakken, gemakkelijk recept, perziken, speculaas, wafels