Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien

Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min

Mannekes, dit is een droom dessertje! Deze cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien kan ik makkelijk elke dag eten. En heel belangrijk het vraagt amper werk, is klaar in 20min en je kan het makkelijk al uren van tevoren maken. Een ideaal toetje om tijdens een warme zomerdag te serveren. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar leuke dessertglaasjes. Die gaan we vullen met een laagje cheesecake crème bestaande uit room, roomkaas, suiker, en vanille. Verder is er nog een laagje verkruimelde speculaas, verse Belgische aardbeien en speculaaspasta. Deze laatste smelten we eerst even zodat ie lopender wordt om dan uiteindelijk het dessertje mee af te werken.

TIP! Ik gebruikte hier aardbeien maar je kan hier eindeloos in gaan variëren. Doe een combinatie van bessen, kersen, nectarine, perzik. Of in de herfst met gebakken appeltjes of peren, dat is ook lekker hoor.

Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min
Hoe maken we deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien?

Begin met het maken van de Cheesecake mousse. Doe hiervoor roomkaas, room, poedersuiker en wat vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een luchtige mousse. Zet dan even in de koelkast om op te stijven.

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Snij de aardbeien in kleine blokjes.

Smelt de speculaaspasta au bain-marie. Je kan deze het beste in een hoge beker doen want er mag absoluut geen water of vocht bij de speculaaspasta. Deze gaan dat schiften en is niet meer te redden.

Breek speculaasjes in kleinere stukjes. Je kan deze fijnmalen of je kan de stukjes ook iets groter houden.

Verdeel de verbrokkelde speculaasjes over de glaasjes gevolg door een deel van de mousse, de aardbeien blokjes en de resterende cheesecake mousse. Giet er de speculaaspasta over. Zet in de koelkast om op te stijven
TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken

Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min
Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min

Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien

Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
  • 200 ml room
  • 40 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 300 gr aardbeien
  • 3 el speculaaspasta
  • +/- 60 gr speculaas koekjes

Instructies
 

  • Begin met het maken van de cheesecake laagje.
    Doe de roomkaas, philadelphia, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een mooie romige mousse met een keukenmachine of handmixer.
    Zet even in de koelkast om verder op te stijven.
  • Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine blokjes.
  • Smelt de speculaaspasta au bain-marie. Doe de speculaaspasta in een hoge beker want hier mag zeker geen water of vocht bij want dan gaat deze schiften.
  • Breek de speculaas in kleinere stukjes. Je mag deze helemaal fijnmalen of dit mag ook iets groffer zijn.
  • Verdeel de verbrokkelde speculaas over de glaasjes gevolgd door een deel van de cheesecake mousse, aardbeien blokjes en de rest van de cheesecake mousse. Giet er gesmolten speculaaspasta over.
    Zet in de koelkast zodat de speculaaspasta kan opstijven.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Trefwoord aardbeien, cheesecake, dessert, dessert in een glaasje, gemakkelijk dessert, kaastaart, roomkaas, snel klaar, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.