Ga terug
Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min

Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien

Deze Cheesecake in een glaasje met speculaas en aardbeien is zomers, fris, licht en super lekker. Een super makkelijk dessertje om tijdens de zomer te maken. Eentje waar je geen oven voor nodig hebt en klaar is in minder dan 20min
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessertglaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
  • 200 ml room
  • 40 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 300 gr aardbeien
  • 3 el speculaaspasta
  • +/- 60 gr speculaas koekjes

Instructies
 

  • Begin met het maken van de cheesecake laagje.
    Doe de roomkaas, philadelphia, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een mooie romige mousse met een keukenmachine of handmixer.
    Zet even in de koelkast om verder op te stijven.
  • Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine blokjes.
  • Smelt de speculaaspasta au bain-marie. Doe de speculaaspasta in een hoge beker want hier mag zeker geen water of vocht bij want dan gaat deze schiften.
  • Breek de speculaas in kleinere stukjes. Je mag deze helemaal fijnmalen of dit mag ook iets groffer zijn.
  • Verdeel de verbrokkelde speculaas over de glaasjes gevolgd door een deel van de cheesecake mousse, aardbeien blokjes en de rest van de cheesecake mousse. Giet er gesmolten speculaaspasta over.
    Zet in de koelkast zodat de speculaaspasta kan opstijven.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Trefwoord aardbeien, cheesecake, dessert, dessert in een glaasje, gemakkelijk dessert, kaastaart, roomkaas, snel klaar, speculaas