Tompoes in een glaasje

Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!

Een tompoes of tompouce, we lusten het toch allemaal he 😃. Enkel is het altijd zo’n gedoe om het om op te eten. Je bijt er eenmaal in en langs de andere kant valt alle pudding eruit. Frustraties alom, bij mij toch 😉. De oplossing is deze makkelijke tompoes in een glaasje. Geen “gesmos” en een ideaal zomers toetje waar je niet veel werk aan hebt en elk onderdeel op voorhand kan maken. Dat zijn toch de dessertjes die we willen tijdens de zomer.

Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!

Hoe maken we deze tompoes in een glaasje?

Begin met het maken van de vanillepudding. Ik gebruikte hiervoor gewoon een pakje Imperial vanillepudding waar je nog melk en suiker aan moet toevoegen. Even laten koken en klaar. Ik voegde nog wat zeste van sinaasappel toe. Giet de warme pudding in een kom, leg direct op de pudding een stuk plasticfolie om een velletje te voorkomen. Laat afkoelen op kamertemperatuur, zo ga je hem makkelijker over de glaasjes kunnen verdelen. Zet niet in de koelkast want dan wordt deze te vast.

Maak vervolgens de frambozen coulis (of koop deze 😃). Doe verse of diepvries frambozen in een steelpannetje samen met wat suiker en vanille extract. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen tot de frambozen tot moes zijn gekookt. Haal dan door een zeef om de pitjes eruit te halen. Vang het sap/coulis op. Laat volledig afkoelen, dit kan je wel in de koelkast zetten om af te koelen.
TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken

Nu is het tijd voor het bladerdeeg. Rol het deeg open op een stuk bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork. Wrijf in met losgeklopt ei en strooi er wat suiker over. Bak mooi goudbruin in de oven. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
TIP! Eventueel kan je na het bakken en afkoelen het bladerdeeg nog afwerken met wat glazuur (poedersuiker mengen met een heel klein beetje melk).

Alles is nu klaar voor in de glaasje. Ik raad je wel aan om pas vlak voor het serveren de glaasjes samen te stellen anders zal je bladerdeeg wak worden. Breek het bladerdeeg in kleinere stukjes en doe wat op de bodem van de glaasje (niet alles want je moet nog wat overhouden voor de afwerken). Schep hierop wat vanillepudding (je zal nog wat overhouden). Verdeel er de coulis over gevolgd door verse frambozen en nog wat stukjes bladerdeeg.

Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!
Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!

Tompoes in een glaasje

Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 portie vanillepudding (*)
  • 1 vel bladerdeeg (gewoon 1 grote verpaking)
  • 1 ei
  • 1,5 el suiker (of rietsuiker)
  • 175 gr verse frambozen

Frambozen coulis

  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 50 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vanillepudding. Eenmaal die klaar is, haal van het vuur. Ik heb dan nog wat zeste van sinaasappel toegevoegd. Giet de warme pudding in een kom, leg er een vel plasticfolie op. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast dan wordt ie te hard en moeilijker om in de glaasjes te scheppen
  • Maak ondertussen de frambozen coulis.
    Doe de frambozen, suiker en vanille extract in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Laat zachtjes sudderen zodat de frambozen een mooi moes vormen en suiker kan oplossen. Reken op zo'n 7 a 8min. Haal dan door een zeef om er de pitjes uit te halen. Vang het sap/coulis op. Laat volledig afkoelen. Dit kan je wel in de koelkast zetten (afgedekt)
    TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken
  • Voor het bakken van het bladerdeeg. Rol het deeg open op een stuk bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork. Wrijf in met wat losgeklopt ei en strooi er de suiker over.
    Bak mooi goudbruin in de oven op 190 graden voor zo'n 12min.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Optioneel kan je het bladerdeeg (volledig afgekoeld) nog afwerken met wat glazuur. Doe hiervoor wat poedersuiker in een kommetje en een heel klein beetje poedersuiker. Roer los en drizzle dit over het bladerdeeg.
  • Wanneer de frambozen coulis en bladerdeeg volledig zijn afgekoeld & de pudding kamertemperatuur heeft kan je de glaasjes gaan samenstellen.
    Breek het bladerdeeg in kleinere stukken en doe een beetje op de bodem van de glaasje. Zorg dat je nog wat overhoudt voor de afwerking.
    Schep hierop wat van de vanillepudding. Je zal nog wat pudding overhebben, hier kan je de volgende dag nog van smullen.
    Verdeel hierover de coulis en wat verse frambozen.
    Werk af met nog wat stukjes bladerdeeg.
    TIP! Serveer direct anders gaat je bladerdeeg slap worden door het vocht van de pudding en de coulis. Je kan perfect al elk onderdeel op voorhand maken.

Notities

(*) Voor de vanillepudding, ik maakte deze gewoon met een pakje Imperial vanillepudding. Hier heb je 750ml melk voor nodig + 75gr suiker. Ik voegde hier na het koken nog wat zeste van sinaasappel aan toe. TIP! Als het kan, gebruik hier verse koeienmelk. Dan word je vanillepudding nog lekkerder. 
Trefwoord bladerdeeg, dessert, dessert in een glaasje, frambozen, snel klaar, vanillepudding, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.