Ga terug
Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!

Tompoes in een glaasje

Een tompoes of tompouce dat lusten we allemaal. Deze versie van tompoes in een glaasje is ideaal voor tijdens de zomer. Een glaasje gevuld met verkruimeld bladerdeeg, frambozen coulis, heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom en frambozen. Makkelijk, snel klaar en super lekker!
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 portie vanillepudding (*)
  • 1 vel bladerdeeg (gewoon 1 grote verpaking)
  • 1 ei
  • 1,5 el suiker (of rietsuiker)
  • 175 gr verse frambozen

Frambozen coulis

  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 50 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vanillepudding. Eenmaal die klaar is, haal van het vuur. Ik heb dan nog wat zeste van sinaasappel toegevoegd. Giet de warme pudding in een kom, leg er een vel plasticfolie op. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast dan wordt ie te hard en moeilijker om in de glaasjes te scheppen
  • Maak ondertussen de frambozen coulis.
    Doe de frambozen, suiker en vanille extract in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Laat zachtjes sudderen zodat de frambozen een mooi moes vormen en suiker kan oplossen. Reken op zo'n 7 a 8min. Haal dan door een zeef om er de pitjes uit te halen. Vang het sap/coulis op. Laat volledig afkoelen. Dit kan je wel in de koelkast zetten (afgedekt)
    TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken
  • Voor het bakken van het bladerdeeg. Rol het deeg open op een stuk bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork. Wrijf in met wat losgeklopt ei en strooi er de suiker over.
    Bak mooi goudbruin in de oven op 190 graden voor zo'n 12min.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Optioneel kan je het bladerdeeg (volledig afgekoeld) nog afwerken met wat glazuur. Doe hiervoor wat poedersuiker in een kommetje en een heel klein beetje poedersuiker. Roer los en drizzle dit over het bladerdeeg.
  • Wanneer de frambozen coulis en bladerdeeg volledig zijn afgekoeld & de pudding kamertemperatuur heeft kan je de glaasjes gaan samenstellen.
    Breek het bladerdeeg in kleinere stukken en doe een beetje op de bodem van de glaasje. Zorg dat je nog wat overhoudt voor de afwerking.
    Schep hierop wat van de vanillepudding. Je zal nog wat pudding overhebben, hier kan je de volgende dag nog van smullen.
    Verdeel hierover de coulis en wat verse frambozen.
    Werk af met nog wat stukjes bladerdeeg.
    TIP! Serveer direct anders gaat je bladerdeeg slap worden door het vocht van de pudding en de coulis. Je kan perfect al elk onderdeel op voorhand maken.

Notities

(*) Voor de vanillepudding, ik maakte deze gewoon met een pakje Imperial vanillepudding. Hier heb je 750ml melk voor nodig + 75gr suiker. Ik voegde hier na het koken nog wat zeste van sinaasappel aan toe. TIP! Als het kan, gebruik hier verse koeienmelk. Dan word je vanillepudding nog lekkerder. 
Trefwoord bladerdeeg, dessert, dessert in een glaasje, frambozen, snel klaar, vanillepudding, zomers dessert