Couscous salade voor bij de BBQ

Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.
Naar recept gaan

Ik weet nu al dat deze Couscous salade voor bij de BBQ mijn receptje wordt van deze zomer. Zo simpel, zo lekker, zo snel klaar, zo veel smaak, zo veelzijdig! Het is een ideaal bijgerecht voor bij een barbecue maar je kan deze ook gewoon doordeweeks op tafel zetten met een stukje vlees. Of gewoon vegetarisch (laat de spekjes weg) met wat mozzarella, burrata of halloumi. Al raad ik je aan om de spekjes toch niet te skippen als kan, deze zorgt voor zoveel smaak! Verder gebruiken we veel kruiden, radijsjes, lente-ui, rode-ui, groene paprika en gegrilde rode paprika.

Heb je wat te veel gemaakt van deze salade? Geen probleem, de volgende dag is ie nog lekkerder en ideaal om mee te nemen als lunch.

Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.

Hoe maken we deze Couscous salade voor bij de BBQ?

Beginnen doen we met het grillen van de rode paprika’s. Leg de paprika’s op een beklede bakplaat en grill ze in de oven tot ze helemaal zwart geblakerd zijn. Haal dan uit de oven, laat ietwat afkoelen zo kan je de schil makkelijk verwijderen. Verwijder de zaadjes ook en snij in kleine blokjes.

Ondertussen kan je de couscous koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar giet af en laat volledig afkoelen. Bak gerookte spekblokjes mooi goudbruin in een pan. Eenmaal gebakken, laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Snij een groene paprika in kleine fijne blokjes. Hak een lente-ui en rode ui heel fijn. Snij radijsjes in fijne plakjes.
TIP! Ik gebruik hier parelcouscous. Je kan hier ook fijne couscous gebruiken of riso/risoni pasta.

Voor het sausje, doe je honing, water, azijn en optioneel wat chilivlokken in een klein kookpotje. Zet op een zacht vuurtje zodat de honing lopender wordt. Laat ietwat afkoelen.

Roer de couscous los in een ruime mengkom samen met een eetlepel olijfolie. Voeg hier de rode paprika, spekjes, groene paprika, lente-ui, rode ui, radijsjes, peterselie, bieslook en tuinkers. Meng even en voeg zo’n 2/3 van het honing sausje toe. Meng kort. De rest van het honing sausje kan je er apart bij serveren. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.

Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.
Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.

Couscous salade voor bij de BBQ

Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika
  • 300 gr couscous (*)
  • 250 gr gerookte spekblokjes (**)
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 bosje tuinkers (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Honing sausje

  • 3 el honing
  • 3 el water
  • 2 el azijn (ik koos voor appelazijn, kan ook met een klassieke)
  • 1/2 tl chilivlokken (***)

Instructies
 

  • Begin met het grillen van de rode paprika. Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Leg de rode paprika's op een beklede bakplaat en gril ze in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Draai ze tijdens het grillen af en toe even om.
    Haal dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Verwijder de schil en de zaadjes. Snij in kleine stukjes.
  • Kook de couscous gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Bak de spekblokjes goudbruin in een pan (zonder vetstof). Laat dan uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de groene paprika, snij in kleine fijne blokjes.
    Hak de lente-ui en rode ui heel fijn.
    Verwijder het loof van de radijsjes en hak ze in fijne plakjes.
  • Voor het honing sausje. Doe de honing, water, azijn en optioneel de chilivlokken in een klein kookpotje en verwarm en roer los. Zo wordt de honing mooi lopend. Haal van het vuur
  • Doe de couscous in een ruime mengkom en roer deze los met wat een eetlepel olijfolie.
    Voeg hier de rode paprika, spekblokjes, groene paprika, lente-ui, rode ui, radijsjes, peterselie, bieslook en tuinkers. Meng goed.
    Voeg hier zo'n 2/3 van het honing sausje aan toe. Meng goed. De rest van het honing sausje kan je apart serveren.
    Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot voor het serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte hier parelcouscous. Je zou hier ook fijne couscous kunnen gebruiken of riso/risoni pasta. 
(**) Je kan het spek ook weglaten voor een vegetarische versie. Natuurlijk geeft dit wel lekker veel smaak aan je salade
(***) Deze kan je ook weglaten. Voeg dan gewoon wat peper toe aan je salade. 
Trefwoord barbecue, bbq, couscous, honing, lunch, paprika, parelcouscous, radijs, salade, snel klaar, spek

1 thought on “Couscous salade voor bij de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.