Ga terug
Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.

Couscous salade voor bij de BBQ

Deze makkelijke Couscous salade voor bij de BBQ straalt gewoon zomer uit. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue maar ook om mee te nemen bij een picknick of als doordeweekse maaltijd of lunch. Een gezonde salade bomvol groenten, kruiden, spekjes (laat weg voor een vegetarische versie) en een honing dressing.
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika
  • 300 gr couscous (*)
  • 250 gr gerookte spekblokjes (**)
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 bosje tuinkers (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Honing sausje

  • 3 el honing
  • 3 el water
  • 2 el azijn (ik koos voor appelazijn, kan ook met een klassieke)
  • 1/2 tl chilivlokken (***)

Instructies
 

  • Begin met het grillen van de rode paprika. Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Leg de rode paprika's op een beklede bakplaat en gril ze in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Draai ze tijdens het grillen af en toe even om.
    Haal dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Verwijder de schil en de zaadjes. Snij in kleine stukjes.
  • Kook de couscous gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Bak de spekblokjes goudbruin in een pan (zonder vetstof). Laat dan uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de groene paprika, snij in kleine fijne blokjes.
    Hak de lente-ui en rode ui heel fijn.
    Verwijder het loof van de radijsjes en hak ze in fijne plakjes.
  • Voor het honing sausje. Doe de honing, water, azijn en optioneel de chilivlokken in een klein kookpotje en verwarm en roer los. Zo wordt de honing mooi lopend. Haal van het vuur
  • Doe de couscous in een ruime mengkom en roer deze los met wat een eetlepel olijfolie.
    Voeg hier de rode paprika, spekblokjes, groene paprika, lente-ui, rode ui, radijsjes, peterselie, bieslook en tuinkers. Meng goed.
    Voeg hier zo'n 2/3 van het honing sausje aan toe. Meng goed. De rest van het honing sausje kan je apart serveren.
    Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot voor het serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte hier parelcouscous. Je zou hier ook fijne couscous kunnen gebruiken of riso/risoni pasta. 
(**) Je kan het spek ook weglaten voor een vegetarische versie. Natuurlijk geeft dit wel lekker veel smaak aan je salade
(***) Deze kan je ook weglaten. Voeg dan gewoon wat peper toe aan je salade. 
Trefwoord barbecue, bbq, couscous, honing, lunch, paprika, parelcouscous, radijs, salade, snel klaar, spek