Pannenkoeken met blauwe bessen

Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.
Naar recept gaan

Let’s have some fun & bake some pancakes! Met deze pannenkoeken met blauwe bessen zet je meteen de toon voor de dag. Een klein ontbijtfeestje om de dag mee te starten daar zeg ik geen nee tegen. Boterhammen met kaas of choco als ontbijt, daar gruwel ik eerlijk gezegd van. Geef mij maar pannenkoeken, wafels, yoghurt met granola, havermoutpapje … gewoon van het ontbijt een feestje maken! Een feestje zijn deze pancakes zeker en vast. Een heel simpel en snel beslag en de “open poffende” blauwe bessen maken ze extra lekker.

Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.

Hoe maken we deze Pannenkoeken met blauwe bessen?

Begin met het smelten van de boter. Ondertussen kan je alvast zelfrijzende bloem en suiker mengen.
Kluts de melk los met het ei, vanille extract, zeste van citroen en de gesmolten boter. Voeg er vervolgens het bloem-suiker mengsel aan toe en meng of mix tot een glad beslag. Meng of mix niet te lang anders zullen ze niet luchtig zijn.

Verhit een pan met olie of boter. Schep zo’n 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Strooi er vervolgens enkele bessen over en duw ze een klein beetje in het deeg. Bak zo’n 2min per kant en serveer ze dan direct. Omdat we kleine pannenkoekjes bakken, kan je er ongeveer 2 a 3 per pan bakken.

Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.

Pannenkoeken met blauwe bessen

Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 30 gr boter
  • 190 gr zelfrijzende bloem
  • 25 gr suiker
  • 320 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 190 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de boter. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen. De boter moet natuurlijk wel vloeibaar blijven.
  • Meng ondertussen de zelfrijzende bloem en suiker.
    Kluts de melk los met het ei, vanille extract en zeste van citroen. Giet er ook de gesmolten boter bij en meng goed. Doe er vervolgens het bloem-suiker mengsel bij. Meng of mix kort tot je een glad beslag hebt. Mix niet te lang anders zullen ze niet luchtig zijn, gewoon tot alles is gemengd en zet je mixer dan uit.
  • Verhit een pan met wat olie of boter. Schep ongeveer 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Verdeel hierover enkele bessen, duw de bessen een klein beetje in het deeg.
    We maken kleine pannenkoekjes, je zal dus zo'n 2 a 3 pannenkoekjes in één pan kunnen bakken. Wil je het ietwat vooruit laten gaan, gebruik dan 2 pannen
    Bak de pannenkoeken zo'n 2min aan één kant, draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens zo'n 2min.
    Serveer de pannenkoekjes direct. Ze zijn super lekker met wat maple syrup.
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, brunch, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.