Ga terug
Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.

Pannenkoeken met blauwe bessen

Deze luchtige makkelijke Pannenkoeken met blauwe bessen zijn ideaal voor bij het ontbijt of brunch. Een simpel snel receptje om even de klassieke pancakes te vergeten.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 30 gr boter
  • 190 gr zelfrijzende bloem
  • 25 gr suiker
  • 320 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 190 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de boter. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen. De boter moet natuurlijk wel vloeibaar blijven.
  • Meng ondertussen de zelfrijzende bloem en suiker.
    Kluts de melk los met het ei, vanille extract en zeste van citroen. Giet er ook de gesmolten boter bij en meng goed. Doe er vervolgens het bloem-suiker mengsel bij. Meng of mix kort tot je een glad beslag hebt. Mix niet te lang anders zullen ze niet luchtig zijn, gewoon tot alles is gemengd en zet je mixer dan uit.
  • Verhit een pan met wat olie of boter. Schep ongeveer 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Verdeel hierover enkele bessen, duw de bessen een klein beetje in het deeg.
    We maken kleine pannenkoekjes, je zal dus zo'n 2 a 3 pannenkoekjes in één pan kunnen bakken. Wil je het ietwat vooruit laten gaan, gebruik dan 2 pannen
    Bak de pannenkoeken zo'n 2min aan één kant, draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens zo'n 2min.
    Serveer de pannenkoekjes direct. Ze zijn super lekker met wat maple syrup.
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, brunch, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje