Geroosterde wortelsoep

Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.
Naar recept gaan

Ja, ik hou van mijn oven šŸ˜ƒ. Niet enkel voor mijn baksels maar ook gewoon voor het dagelijkse koken gebruik ik eigenlijk meer mijn oven dan het kookvuur. Ik vind het gewoon makkelijker, vaak een lekkerder resultaat en je kan een bijna constante temperatuur behouden. Als het zou moeten dan kook ik enkel nog maar met mijn oven. Zelfs soep kan je ermee maken, kijk maar naar deze heerlijke geroosterde worstelsoep. Een soepje dat uitblinkt in z’n puurheid, smaak en simpelheid. Eigenlijk heb je maar 4 ingrediĆ«nten nodig plus enkele smaakmakers naar eigen smaak.

Wortelen, sjalot, look en bouillon daarmee kan je al een lekker soepje maken. Doe daar nog wat smaakmakers bij en deze wortelsoep wordt nog lekkerder. Ik gebruikte de “Happy Roots” kruidenmix van Mill & Mortar die perfect matcht bij wortelen. Je zou ook wat (verse) tijm of rozemarijn kunnen gebruiken of ook kerriepoeder zou hier lekker bij passen. Eigenlijk is het gewoon even zien wat er in je kruidenkastje staat.

TIP! Ik maakte hier een maaltijdsoep van door deze te serveren met ravioli/tortellini. Kook deze wel even apart. Je zou ook kunnen serveren met riso pasta of gewone croutons.

Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.

Hoe maken we deze Geroosterde wortelsoep?

Begin met het schillen van de wortelen en snij deze in gelijke stukjes/plakjes. Doe in een ovenschaal samen met grof gehakte sjalotten. Voeg ook ongepelde teentjes look toe. Overgiet met wat olijfolie en kruid met wat “Happy Roots” kruidenmix van Mill & Mortar. Of gebruik wat (verse) tijm en/of rozemarijn. Ook een snuifje kerriepoeder zou hier heerlijk bij passen. Hussel alles even goed door elkaar en zet in de oven. Rooster de worteltjes tot deze mooi gaar zijn.

TIP! Heb je een oven met een functie waarmee je zowel hetelucht als stoom kan toevoegen. Gebruik dan zeker deze functie. De stoom zal zorgen dat de worteltjes zullen garen, de hetelucht dat ze kunnen bakken.
TIP! Gebruik je enkel hetelucht functie dan kan het zijn dat je wortelen snel bruin worden maar nog niet gaar zijn. Dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie. De gaartijd zal dan iets langer zijn.

Als de wortelen mooi gaar zijn, doe deze samen met de sjalot in een blender. Duw het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg ook toe aan de blender. Giet er de bouillon bij en mix tot een gladde soep.
TIP! Je kan ook alles in een kookpot scheppen en met een handmixer gladmixen
TIP! Voeg eventueel nog wat room of kokosmelk toe

Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.

Geroosterde wortelsoep

Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.
Gang Soep
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg wortelen
  • 2 grote sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl happy roots kruiden Mill & Mortar (*)
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 400 gr verse ravioli of tortellini
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    * Heb je een oven waarmee je een combinatie van stoom en hetelucht kan instellen. Gebruik deze functie dan.Ā 
    Schil deĀ wortelenĀ en snij in gelijke stukjes. Doe in een ovenschaal.
    Pel deĀ sjalotten, hak deze grof en voeg toe aan de ovenschaal.
    De teentjesĀ lookĀ gaan we niet pellen of fijnsnijden. We leggen de gehele teentjes look bij in de ovenschaal.
    Strooi er deĀ kruidenĀ over +Ā peper en zout. Overgiet metĀ olijfolie, hussel even goed en zet dan in de oven voor zo'n 30 a 35min. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de wortelen.Ā 
  • TIP! Worden de worteltjes iets te snel bruin, bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie. Vooral als je met een klassieke hetelucht oven werkt, ga je dit moeten doen.
  • Als de worteltjes mooi gaar zijn, doe deze samen met de ui in een blender. Duw het vruchtvlees van de teentjes look er dan uit en voeg ook te aan de blender samen met de bouillon. Mix tot een gladde soep. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • TIP! Het kan zijn als je met een klassieke hetelucht oven werkt, dat je de worteltjes toch niet helemaal gaar krijgt of dat ze te donker worden. Geen probleem, haal ze uit de oven en doe alles in een kookpot (wortelen, sjalotten en vruchtvlees van de look) en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de wortelen mooi gaar zijn. Mix dan tot een gladde soep. Je kan nu eventueel ook nog wat room of kokosroom toevoegen.
  • Kook ondertussen de ravioli of tortellini gaar.
    Serveer de soep met de pasta.

Notities

(*) Ik gebruikte de kruidenmix Happy Roots van Mill & Mortar (op basis van tijm, rozemarijn, chili, oregano en basilicum). Heb je deze niet, geen probleem dan kijk je gewoon wat er in je kruidenkastje staat. Enkel wat tijm of rozemarijn is ook prima (gedroogd of gebruik verse takjes). Of gebruik wat kerriepoeder. Komijn past ook goed bij worteltjes. Hier kan je echt mee gaan spelen.Ā 
Trefwoord maaltijd soep, op voorhand maken, ravioli, tortellini, wortelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.