Ga terug
Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.

Geroosterde wortelsoep

Deze makkelijke Geroosterde wortelsoep is eentje dat je perfect als maaltijdsoep kan serveren met bijvoorbeeld ravioli. We gaan de wortelen niet koken maar roosteren in de oven voor nog meer smaak. Daarna alles mixen in de blender en je hebt een snelle eenvoudige soep die perfect op je weekmenu plaats hoort.
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg wortelen
  • 2 grote sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl happy roots kruiden Mill & Mortar (*)
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 400 gr verse ravioli of tortellini
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    * Heb je een oven waarmee je een combinatie van stoom en hetelucht kan instellen. Gebruik deze functie dan. 
    Schil de wortelen en snij in gelijke stukjes. Doe in een ovenschaal.
    Pel de sjalotten, hak deze grof en voeg toe aan de ovenschaal.
    De teentjes look gaan we niet pellen of fijnsnijden. We leggen de gehele teentjes look bij in de ovenschaal.
    Strooi er de kruiden over + peper en zout. Overgiet met olijfolie, hussel even goed en zet dan in de oven voor zo'n 30 a 35min. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de wortelen. 
  • TIP! Worden de worteltjes iets te snel bruin, bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie. Vooral als je met een klassieke hetelucht oven werkt, ga je dit moeten doen.
  • Als de worteltjes mooi gaar zijn, doe deze samen met de ui in een blender. Duw het vruchtvlees van de teentjes look er dan uit en voeg ook te aan de blender samen met de bouillon. Mix tot een gladde soep. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • TIP! Het kan zijn als je met een klassieke hetelucht oven werkt, dat je de worteltjes toch niet helemaal gaar krijgt of dat ze te donker worden. Geen probleem, haal ze uit de oven en doe alles in een kookpot (wortelen, sjalotten en vruchtvlees van de look) en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de wortelen mooi gaar zijn. Mix dan tot een gladde soep. Je kan nu eventueel ook nog wat room of kokosroom toevoegen.
  • Kook ondertussen de ravioli of tortellini gaar.
    Serveer de soep met de pasta.

Notities

(*) Ik gebruikte de kruidenmix Happy Roots van Mill & Mortar (op basis van tijm, rozemarijn, chili, oregano en basilicum). Heb je deze niet, geen probleem dan kijk je gewoon wat er in je kruidenkastje staat. Enkel wat tijm of rozemarijn is ook prima (gedroogd of gebruik verse takjes). Of gebruik wat kerriepoeder. Komijn past ook goed bij worteltjes. Hier kan je echt mee gaan spelen. 
Trefwoord maaltijd soep, op voorhand maken, ravioli, tortellini, wortelen