Review : Sapcentrifuge Princess

sapcentrifuge

Sinds enkele weken ben ik de trotse eigenaar van een sapcentrifuge. Ik wilde al langer zelf sapjes kunnen maken en door de vele reclame van Albert Heijn met de bekende Rens Kroes ben ik er toch voor gegaan. De keuze van het juiste apparaat was echter een zware bevalling omdat er zo veel keuze is en omdat ik nu eenmaal een slechte beslisser ben.
Toen ik had beslist om zo’n apparaat aan te schaffen kwam het volgende dilemma … moest ik gaan voor een iets goedkopere sapcentrifuge of voor een duurdere slow juicer ?

sapcentrifuge
Sapcentrifuge

VS

slow juicer
Slow juicer

Wat is het verschil tussen beide?

Bij een sapcentrifuge doe je het fruit en groente in de machine en door de ronddraaiende rasp krijg je een mooi helder sapje. De pulp komt dan in de afvalbeker terecht, maar vaak is het pulp nog vrij nat dus niet al het sap is uit het fruit of groente geperst.

Bij een slow juister doe je het fruit en groente ook in de machine maar daarin wordt eerst het fruit/groente gekneusd, dan gemaald en uiteindelijk geperst. Zo krijg je een zeer puur sapje bomvol vitaminen. Het pulp dat achterblijft is ook veel droger dan bij een sapcentrifuge. Het sap dat uit een sapcentrifuge komt bevat natuurlijk ook nog genoeg vitaminen.

Toen ik het verschil las ivm de persing tussen beide machines, wilde ik eerst voor een slow juicer gaan. Tot ik de prijzen zag van deze machines. De goedkoopste machines beginnen pas vanaf 100eur … dus ben ik terug beginnen nadenken over de aankoop.
Tegenwoordig als ik ga shoppen en ik pas iets dan stel ik mij eerst de vraag “ga ik dat wel aandoen?”. Vroeger paste ik iets en als het goed zat, direct kopen die handel maar achteraf bijna nooit aandoen … zonde van al dat geld dan
Wel bij de aankoop van een machine, heb ik mij ook eerst de vraag gesteld van “hoe vaak ga ik die machine gebruiken?” en natuurlijk heeft de prijs ook meegespeeld in mijn beslissing. Uiteindelijk ben ik bij mijn eerste idee gebleven en voor een sapcentrifuge gegaan.

Ook bij een sapcentrifuge kan je makkelijk 100 a 200eur uitgeven maar of je nu voor een goedkope of dure machine gaat … ze maken allemaal lawaai, je hebt met elke machine afwas en ze zijn allemaal vrij groot. Dus ben ik gewoon voor de goedkoopste machine gegaan die ik op bol.com had gevonden nl. de sapcentrifuge van Princess voor maar 52eur.

sapcentrifuge
Sapcentrifuge Princess

De vorige dag om 20h besteld en de volgende dag om 13h stond de bezorger al aan mijn deur zodat we direct konden testen.
Ik ben braafjes begonnen met vertrouwde smaken nl. een sapje van sinaasappel, appel en ananas.
De volgende dag heb ik er enkele worteltjes bijgedaan …. nog lekkerder … en de dag nadien een kleine stukje gember = wat een smaakbom maar wel superlekker!!!

sapcentrifuge

Je kan bijna elk fruit en groente in de centrifuge steken, enkel zachter fruit zoals banaan, kiwi en bessen wordt afgeraden.
Dus als je een sapje wilt maken met een combinatie van zachter fruit en hard fruit dan kan je best het harde fruit eerst verwerken in de centrifuge. Daarna doe je dit sap in een blender en mix samen met het zachte fruit. of gebruik een staafmixer.

Ik heb mijn sapcentrifuge nu iets meer dan een maand en gebruik hem nog steeds bijna dagelijks want ik ben echt verzot op mijn sapjes.
Ik snij wel steeds mijn fruit dat ik gebruik in iets kleinere stukken. De sinaasappels dien je wel eerst te pellen, ook de schil van de ananas verwijder ik al. Maar appels kan je met schil gewoon in de centrifuge steken.

Dan de schoonmaak… Als ik alle reviews las over zulke machines, las ik altijd dat het zo lastig was om ze schoon te krijgen. Maar ik spoel gewoon de losse onderdelen onder lauw water en ze zijn direct proper. De rasp maak ik proper door met een sponsje zachtjes te schrobben. Dus eigenlijk is er helemaal niks lastig aan.

Conclusie > Ik ben ten eerste zeer blij dat ik geen 100e euros heb uitgegeven aan een sapcentrifuge of slow juicer. Deze goedkope machine van Princess werkt fantastisch, is makkelijk schoon te maken en ik kan er dagelijks super lekkere gezonde sapjes met maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.