Courgette-Parmezaan wafeltjes

Courgette-Parmezaan wafeltjes-1

Ik heb al enkele maanden het wafelijzer van mijn moeder in beslag genomen … Maar ik heb het ijzer nog maar eenmaal bovengehaald om mijn heerlijke zoete maar gezonde havermoutwafels te maken. Net zoals met muffins hoeven wafels niet altijd zoet te zijn, ook hartelijke wafels kunnen lekker zijn en daar zijn courgette-Parmezaans wafeltjes het ideale voorbeeld van.

Courgette-Parmezaan wafeltjes-1

Ingrediënten (12 a 15 wafels)

  • 300gr geraspte courgette
  • 60gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 70gr bloem (ik heb speltbloem gebruikt maar met tarwebloem lukt het ook)
  • 60ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie of andere olie

Bereidingswijze

Doe de geraspte courgette en Parmezaanse kaas in een ruime mengkom. Voeg hierbij het ei, bloem en melk. Meng goed. Kruid goed met peper en zout.

Courgette-Parmezaan wafeltjes-1
Het deeg voor de wafels

Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje olijfolie of andere olie.

Schep 1el van het deeg (voor kleine wafeltjes) of 2el (voor grote wafels) in het wafelijzer. Bak de wafels ongeveer 3 a 5min.

Je kan de wafels zowel koud als warm eten.
Ik vind ze persoonlijk heerlijk bij een stukje zalm.

Laat het smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.