Ik heb al enkele maanden het wafelijzer van mijn moeder in beslag genomen … Maar ik heb het ijzer nog maar eenmaal bovengehaald om mijn heerlijke zoete maar gezonde havermoutwafels te maken. Net zoals met muffins hoeven wafels niet altijd zoet te zijn, ook hartelijke wafels kunnen lekker zijn en daar zijn courgette-Parmezaans wafeltjes het ideale voorbeeld van.
Ingrediënten (12 a 15 wafels)
- 300gr geraspte courgette
- 60gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 70gr bloem (ik heb speltbloem gebruikt maar met tarwebloem lukt het ook)
- 60ml melk
- Peper en zout
- Olijfolie of andere olie
Bereidingswijze
Doe de geraspte courgette en Parmezaanse kaas in een ruime mengkom. Voeg hierbij het ei, bloem en melk. Meng goed. Kruid goed met peper en zout.

Verwarm het wafelijzer en vet in met een beetje olijfolie of andere olie.
Schep 1el van het deeg (voor kleine wafeltjes) of 2el (voor grote wafels) in het wafelijzer. Bak de wafels ongeveer 3 a 5min.
Je kan de wafels zowel koud als warm eten.
Ik vind ze persoonlijk heerlijk bij een stukje zalm.
Laat het smaken.