Bananenbrood met chocolade en frambozen

Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje
Naar recept gaan

Er zijn zo van die gerechtjes waar je nooit genoeg inspiratie voor kan krijgen. Bananenbrood is er daar eentje van aangezien we toch allemaal wel eens te rijpe bananen in onze fruitmand hebben. In plaats van deze weg te gooien of in een smoothie of milkshake te verwerken, gaan we er een gezond broodje van maken. Dit bananenbrood met chocolade en frambozen is hier de laatste weken al meermaals uit de oven gerold. Verslavend lekker en zo makkelijk om te maken.

De combinatie van banaan met chocolade, frambozen en kaneel is gewoon super. Zelf ben ik geen fan van een te sterke bananen smaak, iets wat je snel kan hebben als je bananen te rijp zijn. Wel de chocolade, frambozen en vooral kaneel zwakken die te sterke smaak wat af. Vooral de kaneel doet wonderen, dus laat deze zeker niet weg.


Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje

Hoe maken we dit bananenbrood met chocolade en frambozen?

Begin met het in stukjes hakken van de pure chocolade. Dit hoeft niet super fijn te zijn, enkele grotere stukjes in het bananenbrood is ook lekker. Leg dit even opzij.

Doe havermout in je blender en maal dit fijn. Doe dit in een kommetje en voeg hier bakpoeder, baking soda, kokosbloesemsuiker en kaneel aan toe. Meng even en zet opzij.
Doe rijpe bananen, eieren, olijfolie, melk, griekse yoghurt en vanille in een blender. Mix dit tot een glad papje. Giet dit bij de droge ingrediënten en mix of roer tot een mooi glad deeg. Als laatste voeg je er de gehakte chocolade en frambozen aan toe.


Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje
Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje
Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje

Bananenbrood met chocolade en frambozen

Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 130 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 3 bananen (hele rijpe)
  • 1 tl vanille extract
  • 80 ml olijfolie
  • 200 ml melk (*)
  • 80 gr griekse yoghurt (**)
  • 280 gr havermout
  • 10 gr bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 120 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker of bruine/cassonade suiker)
  • 1,5 tl kaneel
  • 140 gr frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    Vet de cakevorm in. Beleg de bodem en zeker 2 zijkanten van je cakevorm met bakpapier.
  • Hak de pure chocolade in kleinere stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.Je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken.Leg even opzij.
  • Doe de eieren, rijpe bananen, vanille extract, olijfolie, melk en yoghurt in een blender. Mix tot een glad papje. Je zou dit ook kunnen mixen met een staafmixer
  • Doe de havermout in een blender en maal fijn.
    Meng de fijngemalen havermout met het bakpoeder, baking soda, kokosbloesemsuiker en kaneel. Voeg dit toe aan het bananenpapje. Meng of mix tot een mooi glad deeg.
    Als laatste voeg je er de gehakte chocolade en frambozen aan toe. Meng kort met een spatel.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak het bananenbrood voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of het gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar dan luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bananen, bananenbrood, chocolade, frambozen, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.