Ga terug
Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje

Bananenbrood met chocolade en frambozen

Waanzinnig lekker en super makkelijk te maken, dat is dit bananenbrood met chocolade en frambozen. Een glutenvrije cake gemaakt op basis van havermout, yoghurt en bananen natuurlijk. Als verrassing lekker veel stukjes pure chocolade en frambozen, ideaals als gezond ontbijt of tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 130 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 3 bananen (hele rijpe)
  • 1 tl vanille extract
  • 80 ml olijfolie
  • 200 ml melk (*)
  • 80 gr griekse yoghurt (**)
  • 280 gr havermout
  • 10 gr bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 120 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker of bruine/cassonade suiker)
  • 1,5 tl kaneel
  • 140 gr frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    Vet de cakevorm in. Beleg de bodem en zeker 2 zijkanten van je cakevorm met bakpapier.
  • Hak de pure chocolade in kleinere stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.Je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken.Leg even opzij.
  • Doe de eieren, rijpe bananen, vanille extract, olijfolie, melk en yoghurt in een blender. Mix tot een glad papje. Je zou dit ook kunnen mixen met een staafmixer
  • Doe de havermout in een blender en maal fijn.
    Meng de fijngemalen havermout met het bakpoeder, baking soda, kokosbloesemsuiker en kaneel. Voeg dit toe aan het bananenpapje. Meng of mix tot een mooi glad deeg.
    Als laatste voeg je er de gehakte chocolade en frambozen aan toe. Meng kort met een spatel.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak het bananenbrood voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of het gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar dan luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bananen, bananenbrood, chocolade, frambozen, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout