Gebakken havermout met chocolade en peer

Gebakken havermout met chocolade en peer

Havermoutpap, een klassiek ontbijtje waar ik echt van kan genieten. Vlak voor ik mijn fiets opspring om weer en wind te trotseren om te gaan werken, eerst nog genieten van mijn kommetje gevuld met havermoutpap. Sommige gruwelen er misschien van, ik hou er van! Het klinkt misschien saai maar je kan je papje telkens weer “pimpen” met andere ingrediënten (fruit, kruiden, noten …) of steek hem eens in de oven en maak deze gebakken havermout met chocolade en peer.

Gebakken havermout, dat is eigenlijk je klassieke havermoutpapje in de oven steken 🙂 . En ook hier kan je weer volop gaan spelen met ingrediënten en smaken. Hier op de blog staat er al een versie van gebakken havermout met blauwe bessen en deze wordt massaal door jullie gemaakt. Elke dag krijg ik wel foto’s en positieve reacties van jullie op dit receptje. Dringend tijd dus om jullie te inspireren met een nieuwe versie. Eentje met chocolade, dat kan dus al niet slecht zijn he 😀

In deze versie een heerlijke combi van chocolade en hazelnoten afgewerkt met peer. Super lekker! Natuurlijk kan je de peer ook vervangen door bijvoorbeeld appel of in de zomer met nectarine of perzik.

Gebakken havermout met chocolade en peer

TIP :
> Ik gebruikte mini-peertjes die ik in z’n geheel mee bak in de oven. Je kan de peer ook in stukjes snijden en samen mengen met het havermoutmengsel.
> Ik koos voor hazelnoten, heerlijk in combinatie met de chocolade. Je kan natuurlijk ook andere noten hiervoor gebruiken.
> Ik maakte individuele porties maar je kan de havermout ook in één grote ovenschotel bakken.

Gebakken havermout met chocolade en peer

Gebakken havermout met chocolade en peer

Een lekker origineel alternatief op de klassieke havermoutpap
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el agavesiroop of honing of maple syrup
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 100 gr havermout
  • 70 gr hazelnoten
  • 70 gr pure chocolade
  • 1 kl vanille essence
  • 2 peren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Schil de peren. Ik gebruikte mini-peren en heb deze in z'n geheel gebruikt. Gebruik je grote peren, snij deze dan in blokjes.
    Hak de hazelnoten grof.
    Hak de chocolade in kleine blokjes of gebruik chocoladedruppels
    Vet 2 kleine ovenschaaltjes in (of gebruik 1 grote ovenschaal)
  • Kluts de gesmolten kokosolie los met de agavesiroop, ei, melk en vanille essence.
  • Meng de havermout, hazelnoten, blokjes peer en chocolade.
    Giet hierbij het ei-melk mengsel. Meng goed.
    Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes (of één grote ovenschaal). Gebruik je mini-peren, duw deze dan in het midden van het havermoutmengsel.
    Bak voor zo'n 25 a 30min tot de havermout mooi stevig en goudbruin gebakken is.
    Serveer direct met eventueel nog wat extra yoghurt.
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, hazelnoten, ontbijt, peer, witte chocolade
Gebakken havermout met chocolade en peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.