Kruidige kipburger

Kruidige kipburger

Geen beter moment in de week dan op een vrijdag om deze zalige kruidige kipburger op tafel te toveren. Geen klassieke saaie burger, wel eentje bomvol smaak, kruidigheid, sappig en gewoon super lekker. Zowel groot als klein gaan hier van smullen! Ook handig is dat je de kipburger gewoon tussen een broodje kan serveren (een echte hamburger dus) maar je kan hem natuurlijk ook gewoon serveren bij wat gekookte patatjes en groentjes. Of maak kleine mini-burgertjes en serveer deze als hapje met de chilisaus. Lekker veelzijdig dus.

Kruidige kipburger

Om deze kipburgers lekker kruidig te krijgen, gebruik ik geen 101 potjes.
Enkel de klassieke kerriepoeder en garam masala. Garam masala is een mengsel van specerijen afkomstig uit India en kan je tegenwoordig heel makkelijk vinden in de meeste supermarkten. De samenstelling van garam masala verschilt van streek tot streek maar bevatten meestal komijn, kaneel, gemberpoeder, laurier, chilipeper en steranijs. Een heerlijke specerijenmix ideaal om vlees, gevogelte of groenten bereidingen extra smaak te geven.

Ontdek hier nog enkele receptjes van mij met het heerlijke garam masala.

Kruidige kipburger

Ingrediënten (4 personen)

  • 600gr kipgehakt
  • 1 ei
  • 1el garam masala
  • 1el kerriepoeder
  • 1el citroensap
  • 40gr panko (of paneermeel)
  • 1/4 witte kool
  • handvol radijsjes
  • handvol veldsla/rucola
  • 2 lente-uitjes
  • 1el sesamzaadjes
  • 1el rijstazijn (of gewone azijn)
  • 1/2tl sesamolie (optioneel)
  • 1tl suiker
  • 1el (zoete) chilisaus
  • 3el griekse yoghurt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Peper en zout
  • Olie/olijfolie

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei, garam masala, kerriepoeder, citroensap, panko, peper en zout. Vorm er 4 hamburgers van en laat ze zo’n 15min opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de salade.
Hak de witte kool, radijsjes en lente-ui heel fijn.
Meng de rijstazijn, sesamolie, suiker en klein snuifje zout in een kom.
Voeg de witte kool, radijsjes, lente-ui, sla en sesamzaadjes toe. Meng goed en bewaar koel.

Meng ondertussen ook nog even de yoghurt met de zoete chilisaus en snuifje zout. Bewaar koel.

Verhit een (grill)pan met een scheutje olie en bak hierin de hamburgers mooi goudbruin en gaar.

Snij de broodjes open en grill de broodjes nog even.

Smeer de hamburgerbroodjes in met de yoghurt-chili saus, leg hierop een burger en werk af met de salade.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.