Chocolademousse met passievrucht

Chocolademousse met passievrucht

Chocolademousse, iedereen houdt er van en iedereen heeft er wel zijn eigen receptje voor. Met room, zonder room, met ei, zonder ei, met pure chocolade, melkchocolade of een mix van beide. Oneindig vele versies zijn mogelijk van dit veel te lekkere toetje. En dan heb je nog de extraatjes die je kan toevoegen … een koffiesmaakje, wat noten of wat dacht je van deze chocolademousse met passievrucht.

Een echte chocolademousse bom is dit 😀 bestaande uit 2 verschillende mousses. De onderste laag is een klassieke chocolademousse en daarop komt een witte chocolademousse met passievrucht. Een klein bommetje van een dessertje maar “calories don’t Count in the weekend” he!

Chocolademousse met passievrucht
Chocolademousse met passievrucht

Chocolademousse met passievrucht

Een rijkelijke chocolademousse in twee lagen met een exotische toets van passievrucht.
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Bruine chocolademousse

  • 3 eiwitten
  • 250 ml room
  • 150 gr pure chocolade
  • 4 eigelen
  • 1 el suiker

Witte chocolademousse met passievrucht

  • 200 gr witte chocolade
  • 150 ml room
  • 150 gr volle yoghurt
  • 100 gr passievrucht pulp + 100gr extra als afwerking
  • 1 blaadje gelatine

Instructies
 

Bruine chocolademousse

  • Breek de chocolade in kleine stukken en smelt rustig au bain marie.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf op.
  • Doe de eigelen en suiker in een andere mengkom en klop dit voor een schuimige bleke massa.
    Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Meng met een spatel tot een mooie gladde massa.
    Voeg in delen de opgeklopte eiwitten toe en meng rustig en voorzichtig met een spatel. Meng niet te lang anders zal de mousse niet meer luchtig zijn.
  • Klop de room op tot je de dikte van yoghurt hebt. Klop de room niet te stijf want dan ga je dit moeilijk kunnen mengen.
    Spatel de room door het chocolade mengsel tot een mooie gladde massa. Meng voorzichtig en niet te lang.
    Verdeel de mousse over 4 a 5 glaasjes en laat de mousse minstens 2h opstijven in de koelkast.

Witte chocolademousse met passievrucht

  • Week het blaadje gelatine in koud water
  • Smelt de witte chocolade au bain marie.
    Eenmaal gesmolten haal van het vuur en voeg het uitgeknepen blaadje gelatine toe.
    Voeg de yoghurt toe en meng tot een gladde massa.
  • Klop de room op tot je de dikte van yoghurt hebt.
    Meng dit voorzichtig onder het chocolade-yoghurt mengsel.
    Voeg op het laatste de passievrucht pulp toe en meng nog even vluchtig. Dit hoeft niet perfect glad gemengd te zijn.
    Schep de mousse bovenop de opgesteven bruine chocolademousse en laat nog eens 1h30 a 2h (of langer) opstijven in de koelkast
  • Vlak voor het serveren, werk de mousse af met nog wat extra passievrucht pulp.
    Smakelijk!
Trefwoord dessert, passievrucht, witte chocolade
Chocolademousse met passievrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.