Komkommerrolletjes met zalm

Komkommerrolletjes met zalm

Is dit nu eens geen fris fleurig gerechtje? Ik zie in deze komkommerrolletjes met zalm al volop de lente. Het is nog heel even wachten op de officiële start. ik tover de lente alvast op de m’n bord. Een gerechtje geïnspireerd op dat van één van mijn idolen … Donna Hay. Sinds kort heb ik mijn collectie “Donna Hay” uitgebreid door één van haar laatste boeken “Weeklight”. Een boek vol snelle recepten waar groenten echt de hoofdrol spelen en zoals altijd foto’s waar je goesting van krijgt om aan het koken en bakken te gaan.

Komkommerrolletjes met zalm

Het recept noemt maar waar zijn de rolletjes?
Ja, I know dit gebeurd er wanneer de foodstyling de bovenhand neemt en het er zo beter uitziet. Normaal moet je dus de plakjes komkommer oprollen met daartussen de crunchy zalm en de geplette edamame-avocado. Zo eet je het dus maar de foto trok op niets dus heb ik ook de styling een beetje afgekeken van mijn Australische idool 😁.

Komkommerrolletjes met zalm

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 zalmfilets
  • 5Ogr panko
  • 60gr amandelmeel
  • 50gr chiazaad
  • 2 eiwitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 3 a 4 komkommers
  • 1 avocado
  • 140gr edamame bonen (uit de diepvries) of vervang door diepvries erwtjes
  • citroen
  • 50gr rucola
  • handvol radijsjes
  • 1/2 sjalot

Bereidingswijze

Begin met de edamame bonen (of erwtjes) te blancheren voor zo’n 4 min.
Giet af en laat even uitlekken.

Snij de komkommer met een mandoline of dunschiller in lange dunne plakken. Je hebt per persoon zo’n 5 a 6 plakken nodig.

Snij de radijsjes in dunne plakjes.
Snij de sjalot in dunne plakjes.

Voor de krokante zalm.
Meng de panko met het amandelmeel, chiazaad en een snuifje peper en zout.
In een andere kom, kluts de eiwitten even los.
Verhit een pan met een royale scheut olijfolie.
Haal de zalmfilets eerste door het eiwit, dan door het mengsel van panko-amandelmeel-chiazaad en leg dan in de pan.
Bak de zalm zo’n 3 a 4min per kant (hij mag nog wat rozig zien binnenin).

Terwijl de zalm bakt, kan je de grove puree van avocado & edamame maken.
Plet daarvoor de geblancheerde edamame met het vruchtvlees van de avocado. Breng op smaak met wat citroensap en kruid royaal met peper en zout. Plet met een vork tot een grove puree.

Leg 5 a 6 plakjes komkommer op een bord.
Lepel hierop wat van de grove edamame-avocado puree gevolgd door een plakje gebakken zalm, wat plakjes radijsjes en wat rucola.
Serveer direct eventueel met nog wat schijfjes citroen/limoen.

Smakelijk!
Tip > Je kan nog hierbij nog wat gekookte quinoa/couscous/rijst bij serveren.






Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.