Bramentaart

Bramentaart

Bye bye zomervakantie! Voor velen zal het back to work of school zijn, voor mezelf die gewoon de hele zomervakantie super hard heeft gewerkt is het gewoon einde van de maand en hop naar een nieuwe 😁. Weer een beetje dichter bij onze vakantie in november.  Tot dan nog even volop genieten van ons zomerfruit. De zomervakantie mag dan misschien wel voorbij zijn, de zomer is nog zeker niet over. Dus laten we ons nog even volop smijten op dat zomerfruit en laten we deze lekkere bramentaart maken.  

Bramentaart

Kleine correctie, het zijn kleine taartjes maar je kan er ook gemakkelijk 1 grote taart van maken. De korst bestaat uit een chocolade zanddeeg en de vulling is op basis van bramen, gecondenseerde melk en opgeklopte room. Veel ingrediënten vragen deze taartjes echt niet. En wil je nu echt niet zelf dat deeg maken, wel dan kan je ook perfect taartdeeg van de winkel gebruiken.

Zien ze er niet gewoon om op te eten uit? 

Bramentaart
Bramentaart
Bramentaart

Ingrediënten chocolade zanddeeg (6 a 7 kleine taartjes)

  • 170gr patisseriebloem
  • 50gr amandelmeel
  • 25gr cacao
  • 80gr poedersuiker
  • 150gr (koude) margarine/boter
  • 1 eigeel

Extra : taartvormpjes

Ingrediënten vulling

  • 250gr bramen (vers of diepvries) + extra
  • 80gr gecondenseerde melk
  • 150ml room
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1tl vanille essence

Bereidingswijze

Begin met het maken van het deeg.
Doe de bloem, amandelmeel, cacao en poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Meng al kort.
Voeg de koude margarine/boter in blokjes toe en meng tot je een korrelig deeg. Voeg dan het eigeel toe en meng tot je een mooie deegbal krijgt. Is het deeg nog ietwat plakkerig, geen probleem bij het opstijven in de koelkast komt dit helemaal goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 30 a 60min opstijven.

Rol het opgesteven deeg uit op een bestoven werkblad, steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Leg het lapje deeg in het taartvormpje, duw voorzichtig aan en snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Laat de taartjes ongeveer 15min opstijven in de diepvries en bak de taartjes dan in de oven op 180 graden voor ongeveer 12min.
Haal de taartjes uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voor de vulling.
Doe de bramen in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Laat voor ongeveer 10min zacht sudderen tot de bramen mooi zacht zijn. Haal dan de bramen + het vocht door een zeef, duw goed aan en vang het vocht op. Je hebt zo’n 100ml sap nodig.

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Zet het kookpotje met het opgevangen bramensap terug op het vuur en laat even kort terug opwarmen. Haal van het vuur, wring de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme bramensap. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Voeg de gecondenseerde melk en vanille essence toe. Meng goed.
Ondertussen klop de room stijf op.
Voeg het bramenpapje toe aan de opgeklopte room en meng met een spatel tot een mooi egaal mengsel.

Ontvorm de taartjes en vul ze op met het room-bramen mengsel.
Laat de taartjes voor minstens 2h opstijven in de koelkast.

Serveer met extra verse bramen.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.