Caprese plaattaart

Lekker makkelijk recept voor Caprese plaattaart, een veelzijdig zomers gerecht voor op je weekmenu. Krokant bladerdeeg met pesto crème, tomaat, mozzarella en eventueel wat gedroogde ham. Eenvoudig vegetarisch te maken en klaar in amper 30min. Je kan dit ook als hapje of voorgerecht serveren
Naar recept gaan

Caprese plaattaart, een makkelijke zomerse taart die je veelzijdig kan inzetten. Een hartige bladerdeeg taart belegd met een groene pesto crème, veel tomaten, mozzarella en basilicum. Kortom de klassieke caprese elementen en voor de liefhebbers kan je ook afwerken met wat gedroogde ham. Of hou het eens 100% vegetarisch dat is ook lekker. Dit taartje is echt eentje om nu te maken want de tomaten zijn op hun lekkerste nu. We gaan enkel het bladerdeeg bakken in de oven. De tomaten en mozzarella komen er pas op na het bakken. Wanneer tomaten in het seizoen zijn, zijn ze gewoon puur op hun lekkerste.

Nog meer inspiratie met bladerdeeg? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Caprese plaattaart, een veelzijdig zomers gerecht voor op je weekmenu. Krokant bladerdeeg met pesto crème, tomaat, mozzarella en eventueel wat gedroogde ham. Eenvoudig vegetarisch te maken en klaar in amper 30min. Je kan dit ook als hapje of voorgerecht serveren

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Caprese plaattaart?

  • Bladerdeeg
  • Ei
  • Groene pesto of dit kan ook met rode pesto : je kan kiezen voor een kant-en-klare of voor een homemade versie
  • Mascarpone of vervang door roomkaas
  • Trostomaten + Kerstomaten als afwerking
  • Mozzarella
  • Basilicum blaadjes
  • Gedroogde ham voor de liefhebbers

Hoe maak je deze Caprese plaattaart?

Beginnen doen we met het bakken van het bladerdeeg. Hiervoor rol je het bladerdeeg open op een beklede bakplaat en plooi een beetje van de randjes naar binnen. Zo krijg je ietwat een randje. Vervolgens wrijf je het deeg in met wat losgeklopt ei. Bak dan het deeg mooi goudbruin, krokant en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Ondertussen kan je de groene pesto losroeren met mascarpone. Alsook de tomaten en mozzarella in dunne plakjes snijden. Dit kan je trouwens het makkelijkste doen met een broodmes. Laat zeker ook de mozzarella goed uitlekken.

Wanneer het deeg volledig is afgekoeld en je wilt gaan serveren, gaan we de taart samenstellen. Doe dit niet op voorhand anders kan de taart wak worden door het vocht van de tomaten en mozzarella. Smeer eerst de bodem van de taart in met de pesto crème. Wrijf mooi egaal uit. Vervolgens bedek je dit afwisselend met plakjes tomaat en mozzarella. Kruid goed met peper, zout en wat fijngehakte basilicum. Voor de liefhebbers, werk af met wat gedroogde ham.

Lekker makkelijk recept voor Caprese plaattaart, een veelzijdig zomers gerecht voor op je weekmenu. Krokant bladerdeeg met pesto crème, tomaat, mozzarella en eventueel wat gedroogde ham. Eenvoudig vegetarisch te maken en klaar in amper 30min. Je kan dit ook als hapje of voorgerecht serveren

Caprese plaattaart

Lekker makkelijk recept voor Caprese plaattaart, een veelzijdig zomers gerecht voor op je weekmenu. Krokant bladerdeeg met pesto crème, tomaat, mozzarella en eventueel wat gedroogde ham. Eenvoudig vegetarisch te maken en klaar in amper 30min. Je kan dit ook als hapje of voorgerecht serveren
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2,5 el groene pesto
  • 150 gr mascarpone
  • 3 trostomaten + extra kerstomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • basilicum blaadjes
  • Peper en zout
  • Gedroogde ham (optioneel)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het bakken van het bladerdeeg.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Leg het bladerdeeg op een beklede bakplaat. Vouw de zijkantjes ietwat naar binnen en duw een beetje aan zodat je ietwat een randje hebt. Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
    Kluts het ei los en wrijf het deeg hiermee in.
    Bak vervolgens het deeg mooi krokant, goudbruin en gaar. Reken op zo'n 12 a 15min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Meng ondertussen de groene pesto met de mascarpone en wat peper en zout.
    Snij de trostomaten in dunne plakjes. Dit gaat trouwens het makkelijkste met een broodmes.
    Laat de mozzarella goed uitlekken en snij vervolgens in dunne plakjes.
  • Eenmaal het deeg volledig is afgekoeld en je klaar bent om te serveren, ga je de taart samenstellen. Doe dit niet op voorhand omdat door het vocht van de tomaten en mozzarella het deeg vlug wak zal maken.
    Wrijf de bodem in met de pesto crème, smeer mooi egaal uit.
    Beleg dan afwisselend met een plakje tomaat en mozzarella zodat de hele taart belegd is.
    Kruid goed met peper en zout en wat fijngehakte blaadjes basilicum.
    Werk eventueel nog af met wat kerstomaten en voor de liefhebbers wat gedroogde ham
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, doordeweeks recept, hapje, klaar in 30min, mascarpone, mozzarella, pesto, snel klaar, tomaten, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.