Ik eet heel graag een caprese salade als lunch maar heel vullend vind ik deze meestal niet. Daarom heb ik nu de ingrediënten van deze salade verwerkt in een heel simpele caprese plaattaart.
Je kan deze plaattaart serveren als hapje, voorgerecht of als lunch met een salade.
Ingrediënten (1 taart)
- 1 rol bladerdeeg
- 5 a 6 tomaten
- 200gr mozzarella
- Enkele takjes verse tijm
- Enkele blaadjes basilicum
- 1kl suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten in schijfjes.
Doe een scheutje olijfolie in een ovenschaal en doe hierin de schijfjes tomaat.
Kruid met peper en zout, 1kl suiker en voeg enkele takjes tijm toe. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en hussel alles nog even door.
Zet de ovenschaal ongeveer 25 a 30min in de oven tot de tomaten zacht zijn geworden.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat de tomaten even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Leg hierop het vel bladerdeeg, rol de 4 kanten 1 slag naar binnen zodat er een rand ontstaat.
Snij de mozzarella in dunne plakjes.
Leg nu 1 rij tomaatjes tegen de kant van het deeg, leg hierachter 1 rij plakjes mozzarella, herhaal dit tot de taart is gevuld.
Bak de taart ongeveer 20 a 25min in de oven.
Als het bladerdeeg mooi goudbruin is, haal uit de oven en strooi er enkele blaadjes basilicum over en serveer meteen. (eventueel met een salade)