«

»

Bericht afdrukken

Ovenpannenkoek met kersen

Pannenkoeken, ik denk dat je er iedereen een plezier mee kan doen,
smaken doen ze gewoon altijd!
Of het nu als ontbijt, tussendoortje, brunch of soms zelfs als avondeten.
Ja bij ons staan ze vaak op tafel.
De ene keer volgens het traditionele recept, de andere keer met havermout en banaan,
yoghurtpannenkoekjes of een ovenpannenkoek waarvoor je geen pan nodig hebt.
De pannenkoek wordt gegaard in de oven, vaak ook beter bekend als “dutch baby”.
Ook bij een dutch baby kan je weer volop variëren met smaken en ingredienten,
ik maakte deze traditionele ovenpannenkoek met kersen om de zomer aan te kondigen.
Want eenmaal kersen “back in business” zijn dan weet je dat de zomer daar is.

Ovenpannenkoek met kersen

Ingrediënten ovenpannenkoek (2 personen)

  • 3 eieren
  • 160ml melk
  • 65gr patisseriebloem
  • vanille essence
  • 250gr kersen

Ingrediënten pecan crumble

  • 65gr pecannoten
  •  55gr boter
  • 20gr vanillesuiker
  • 80gr suiker
  • 20gr havermout
  • 30gr patisseriebloem

Bereidingswijze

Voor de pecan crumble :
Hak de pecannoten grof.
Snij de boter in blokjes.
Doe alle ingredienten van de crumble in een kom (of mengkom van je keukenmachine)
en kneed goed tot een crumble.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakplaat en stort hierop de crumble, spreid de crumble uit.
Bak de crumble ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Voor de ovenpannenkoek :
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Halveer de kersen, verwijder de pit en zet even opzij.
Meng de overige ingredienten tot een mooi glad beslag.
Vet een bakvorm/ovenschaal in met een beetje olie of boter.
Giet hierin het deeg samen met de gehalveerde kersen.
Bak de ovenpannenkoek ongeveer 20 a 25min in de oven tot hij mooi goudbruin en uitgezet is.
Serveer direct met de pecan crumble.
Ter info : het is normaal dat hij helemaal inzakt eenmaal hij uit de oven komt.

Smakelijk!

Ovenpannenkoek met kersen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/ontbijt/ovenpannenkoek-met-kersen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.