Pannenkoeken, ik denk dat je er iedereen een plezier mee kan doen,
smaken doen ze gewoon altijd! Of het nu als ontbijt, tussendoortje, brunch of soms zelfs als avondeten. Ja bij ons staan ze vaak op tafel.
De ene keer volgens het traditionele recept, de andere keer met havermout en banaan,
yoghurtpannenkoekjes of een ovenpannenkoek waarvoor je geen pan nodig hebt.
De pannenkoek wordt gegaard in de oven, vaak ook beter bekend als “dutch baby”.
Ook bij een dutch baby kan je weer volop variëren met smaken en ingredienten,
ik maakte deze traditionele ovenpannenkoek met kersen om de zomer aan te kondigen.
Want eenmaal kersen “back in business” zijn dan weet je dat de zomer daar is.
Ingrediënten ovenpannenkoek (2 personen)
- 3 eieren
- 160ml melk
- 65gr patisseriebloem
- vanille essence
- 250gr kersen
Ingrediënten pecan crumble
- 65gr pecannoten
- 55gr boter
- 20gr vanillesuiker
- 80gr suiker
- 20gr havermout
- 30gr patisseriebloem
Bereidingswijze
Voor de pecan crumble :
Hak de pecannoten grof.
Snij de boter in blokjes.
Doe alle ingredienten van de crumble in een kom (of mengkom van je keukenmachine)
en kneed goed tot een crumble.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakplaat en stort hierop de crumble, spreid de crumble uit.
Bak de crumble ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Voor de ovenpannenkoek :
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Halveer de kersen, verwijder de pit en zet even opzij.
Meng de overige ingredienten tot een mooi glad beslag.
Vet een bakvorm/ovenschaal in met een beetje olie of boter.
Giet hierin het deeg samen met de gehalveerde kersen.
Bak de ovenpannenkoek ongeveer 20 a 25min in de oven tot hij mooi goudbruin en uitgezet is.
Serveer direct met de pecan crumble.
Ter info : het is normaal dat hij helemaal inzakt eenmaal hij uit de oven komt.
Smakelijk!