Hete zomerse dagen vragen voor frisse lichte en vooral gemakkelijke gerechtjes en daaraan voldoet dit gerechtje helemaal … Japanse Soba noodle salade met frisse mango, crunchy nootjes, kruiden en een frisse dressing op basis van limoensap … Moet je nog meer hebben op een hete vrijdagavond?
Soba noodles is de Japanse benaming voor boekweitnoedels. Je kan deze makkelijk vinden bij Albert Heijn, Delhaize en Colruyt. Kan je ze toch niet vinden dan kan je ook spaghetti of rijst.
Ingrediënten (4 personen)
- 200gr soba noodles (of andere noodles)
- 1 mango (in blokjes gesneden)
- 250gr mengeling van fijngesneden rode en witte kool
- 50gr geraspte wortel
- 40gr gezouten pindanootjes (of geroosterde cashewnoten)
- Enkele blaadjes munt, basilicum en koriander (fijngesneden)
- Peper en zout
- Optioneel > 1/2tl sesamolie
Ingrediënten dressing
- 1 limoen (sap)
- 1el vissaus
- 2el honing
- 1el sriracha of chilisaus
- 3el zonnebloemolie
- 2 teentjes look (fijngesneden)
- Zout
Bereidingswijze
Kook de noodles gaar zoals op de verpakking vermeldt. Giet af, spoel goed met koud water en laat even uitlekken.
Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten te mengen.
Doe de dressing bij de uitgelekt noodles. Voeg hierbij de blokjes mango, fijngesneden kool, wortel en kruiden. Meng voorzichtig. Voeg eventueel 1/2tl sesamolie toe.
Verdeel de noodles over de borden en strooi hierover een beetje grof gehakte pindanootjes.
Serveer direct
Smakelijk !
1 ping
Muffins met mango en kokos - Elien's cuisine
27 maart 2018 om 16:26 (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
[…] vitamine C. En dat je met mango verrukkelijk lekkere dingen kan maken … verwerken in een salade met noodles, grillen op de BBQ of deze muffins met mango en kokos. Pure yumminess in een handomdraai en je kan […]