Hete zomerse dagen vragen voor frisse lichte en vooral gemakkelijke gerechtjes en daaraan voldoet dit gerechtje helemaal … een pittige noodle salade met mango, crunchy nootjes, kruiden en een frisse dressing op basis van limoensap … Moet je nog meer hebben op een hete zomerse dag?
En heb je nog wat stukjes kip of een ander restje vlees over van de vorige dag, dan kan je dit er perfect bij serveren.
Of je houdt het gewoon vegetarisch!
Ingrediënten (4 personen)
- 200gr soba noodles (of andere noodles)
- 1 mango (in blokjes gesneden)
- 250gr mengeling van fijngesneden rode en witte kool
- 50gr geraspte wortel
- 40gr gezouten pindanootjes (of geroosterde cashewnoten)
- Enkele blaadjes munt, basilicum en koriander (fijngesneden)
- Peper en zout
- Optioneel > 1/2tl sesamolie
Ingrediënten dressing
- 1 limoen (sap)
- 1el vissaus
- 2el honing
- 1el sriracha of chilisaus
- 3el zonnebloemolie
- 2 teentjes look (fijngesneden)
- Zout
Bereidingswijze
Kook de noodles gaar zoals op de verpakking vermeldt. Giet af, spoel goed met koud water en laat even uitlekken.
Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten te mengen.
Doe de dressing bij de uitgelekt noodles. Voeg hierbij de blokjes mango, fijngesneden kool, wortel en kruiden. Meng voorzichtig. Voeg eventueel 1/2tl sesamolie toe.
Verdeel de noodles over de borden en strooi hierover een beetje grof gehakte pindanootjes.
Serveer direct
Smakelijk !