Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

gevuld champignons stmoret-1

Nog 43 dagen tot kerstavond, ik ben vooral niet aan het aftellen … JA-WEL hoor!
Alhoewel ik eigenlijk veel meer hou van de aanloop naar Kerstmis dan de dag zelf.
Het leuke kerstsfeertje dat overal hangt, de jingles die je weer overal gaat horen, de cadeautjesstress … I LOVE IT!
En dan vergeet ik nog het oefenen en uitproberen van receptjes voor de feestdagen,
dat is nog het leukste van heel de kerstperiode (voor mij dan toch).
En dan mag het nog 43 dagen zijn tot kerstavond, ik ben toch al even aan het testen en uitproberen hoor, je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen.

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

Deze gevulde champignons waren één van de uitprobeersels en is helemaal Kerst “approved” als hapje. Om Kerst “approved” te zijn, in mijn ogen, moet deze eerst en vooral lekker en smaakvol zijn.
Mijn tweede vereiste is dat het gerecht helemaal of grotendeels op voorhand klaar te maken is. Het is Kerst of Nieuwjaar voor iedereen dus om dan een hele avond in de keuken te moeten staanen al het leuks te moeten missen, nee daar doen we niet aan mee.De vulling van de champignons op basis van roomkaas, spek, Parmezaanse kaas en kruiden is perfect enkele uren op voorhand te maken, alsook het uithollen en opvullen kan je makkelijk een uurtje voor de gasten komen reeds doen.
En weet je, het hoeft niet speciaal Kerst of Nieuwjaar te zijn om deze gevulde champignons te maken, op een gewone vrijdagavond kunnen deze ook goed smaken.

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

In samenwerking met St Môret

Ingrediënten

  • 450gr Parijse champignons
  • 110gr roomkaas (type St.Moret)
  • 100gr blokjes spek
  • 30gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Takje Peterselie (fijngehakt)
  • Enkele takjes bieslook (fijngehakt)

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

Bereidingswijze

Verhit een pan (zonder vetstof) en bak de blokjes spek mooi goudbruin.
Schep ze uit de pan en laat uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier. Hak daarna fijn.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Maak de champignons proper, verwijder het steeltje.
Ik heb met behulp van een appelboor gaatjes gemaakt in de champignons.

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

Meng de roomkaas met de fijngehakte stukjes spek, Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en bieslook en een beetje peper en zout.
Vul de champignons op met het roomkaasmengsel en leg in een ovenschaal.

Gevulde champignons met roomkaas, spek en kaas

Bak de champignons ongeveer 18 a 20min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.