Nog een weekje en dan staat kerstavond voor de deur. Dringend tijd voor nog wat inspiratie voor je feestmenu en ik deel vandaag een super simpel maar o zo lekker voorgerechtje met jullie namelijk deze taart met brie en appel. Alleja, ik zou beter zeggen taartje want ik maakte er individuele kleine taartjes van, is veel leuker om te presenteren :-).

Brie en appel dat is echt een match made in heaven wat mij betreft, het romige van de brie , het frisse van de appel met het krokante van het bladerdeeg. Een echt toppertje van een taartje waar zowel klein als groot van zullen smullen. Je kan eventeel ook nog wat blokjes gebakken spek toevoegen.
Een voorgerechtje dat zich ook weer perfect leent om op voorhand al voor te bereiden waardoor je op je feestje niet continu achter je kookpotten dient te staan. Daar doen we het toch voor!


Ingrediënten (6 taartjes)
- 6 plakjes bladerdeeg
- 300gr brie
- 400gr ricotta
- 1tl tijm (vers – blaadjes)
- 1 ei
- 2tl mosterd
- 1 appel
- 2el honing
- Peper en zout
Extra > 6 kleine taartvormpjes (het gemakkelijkste is met losse bodem)
Bereidingswijze
Begin met het maken van de vulling.
Snij de brie in kleine blokjes (met korst) en doe in en kom. Voeg de ricotta, tijm, ei, mosterd, peper en zout toe. Meng goed.
Tip > de vulling kan je makkelijk al een paar uur op voorhand maken en koel bewaren.
Smeer de taartvormpjes in met wat olie of boter en bebloem.
Beleg de vormpjes met het bladerdeeg en snij overtollig deeg weg.
Vul op met de vulling met brie.
Tip > Je kan ze makkelijk al een uurtje op voorhand vullen en koel bewaren tot net voor het bakken. Je kan het best voor je ze vult wat paneermeel op de bodem op het bladerdeeg strooien dan wordt de bodem niet wak.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de taartjes zo’n 30min in de oven.
Snij ondertussen de appel in plakjes.
Na 25min bakken, beleg je de taartjes met de appel en strooi hierover wat honing. Bak nog eens 5min.
Serveer direct met eventueel een salade.
Smakelijk!
1 thought on “Taart met brie en appel”