Havermoutmuffins met bessen

Havermoutmuffins met bessen

Mrs havermout heeft weer een lekker receptje met het superfood bij uitstek klaarstaan, deze havermoutmuffins met bessen. Een voedzaam cakeje dat zowel als ontbijt of tussendoortje kan en perfect voor al die blokkende studenten momenteel. Veel werk of moeite hoef je niet te doen om deze muffins uit je oven te toveren dus ideaal als je even pauze tijdens het blokken hebt.

Havermoutmuffins met bessen

Ja, wat vliegt de tijd toch echt! We zijn gewoon al midden-juni en waarschijnlijk in het midden van de blok voor vele studenten!
En ook al ligt die tijd al heel lang achter mij, toch blijf ik deze maand associëren met die hatelijke examens en alle trauma’s en stress die daarbij telkens kwamen kijken. Het voelt nog altijd alsof het gisteren was 😁. Examenperiode staat ook meteen synoniem tot een vrij ongezonde maand vol fastfood en veel te veel zoetigheden.  Als ik terugdenk aan mijn examens dat weet ik nog heel goed dat ik leefde op van die danerolles croissants. Elke ochtend om 5h stonden ze in de oven om ze dan te verorberen toen ze net uit de oven kwamen want dan zijn ze op hun best! En dan een paar uur later in een stil examenlokaal u zitten afvragen waarom ik altijd de enigste was met een veel te luide knorrende maag … En om dan direct na het examen de nodige portie frieten of McDonalds of worstenbroodjes te verorberen. Wat een tijd 🙂
Dus wie toch wat gezond de examens wil doorkomen en toch wil smullen van een voedzaam cakeje wel dan zijn deze havermoutmuffins met bessen gewoon perfect!

Havermoutmuffins met bessen
Havermoutmuffins met bessen

Tip > verkruimel een muffin en serveer met wat griekse yoghurt en vers fruit. Super ontbijtje!

Ingrediënten (+/- 12 muffins)

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 220ml melk (gewone melk, amandelmelk, …)
  • 50ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • 180gr havermout
  • 55gr amandelmeel
  • 1,5tl bakpoeder
  • 100gr (diepvries) bessen (bramen, frambozen, blauwe bessen, …)
  • vanille essence
  • Extra : cupcake-muffin bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvormpjes in.

Meng de havermout met het amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij.

Plet de bananen en doe in een mengkom.
Voeg de melk, eieren, agavesiroop en vanille essence toe en meng goed.
Doe hierbij de droge ingredienten, meng goed en voeg op het laatste de bessen toe. Meng nog even kort.

Schep het deeg in de vormpjes, dit gaat het gemakkelijkste met behulp van een ijsschepper.

Bak de muffins ongeveer 25min a 30min tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens voorzichtig te ontvormen.

Bewaar de muffins luchtdicht.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.