Havermout muffins met bessen en chocolade

Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variƫren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.
Naar recept gaan

Back to work of to school wordt top dit jaar! Toch zeker als je deze Havermout muffins met bessen en chocolade meeneemt als ontbijt of tussendoortje. Glutenvrije cakejes om iedereen jaloers mee te maken šŸ˜ƒ. De yoghurt in het beslag zorgt ervoor dat ze lekker luchtig zijn binnenin. Door de combinatie van de bessen en stukjes chocolade zijn ze gewoon onweerstaanbaar lekker. Ik gebruikte nu bessen omdat deze nog volop in het seizoen zijn. Wanneer binnenkort de appelen en peren weer in het seizoen zijn, kan je ook deze gebruiken. Gewoon spelen met wat er in het seizoen is.

Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variƫren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.
Hoe maken we deze Havermout muffins met bessen en chocolade?

Begin met het fijnhakken van de chocolade. Hak de stukjes vooral niet te groot, anders zullen deze naar de bodem zakken. Zet dit even opzij.

Maal havermout fijn in een blender en meng deze met bakpoeder en een snuifje kaneel. Zet deze droge ingrediƫnten ook even opzij.

Doe Griekse yoghurt, eitjes, olijfolie, kokosbloesemsuiker en paar druppeltjes amandelextract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa. Voeg er dan de droge ingrediĆ«nten aan toe, meng dit goed. Als laatste voeg je de fijngehakte chocolade toe. Meng nog even en verdeel het deeg over de vormpjes. Duw nu zo’n 3 a 4 bessen (per cakeje) in het deeg. Bak vervolgens de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven
TIP! Waarom ik de bessen niet onder het deeg meng. Dan ga je in bepaalde cakejes een heleboel bessen hebben en andere slechts een paar. Te veel bessen in Ć©Ć©n cakeje zal er voor zorgen dat het deeg te nat wordt.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze zo’n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
Bewaar de cakejes luchtdicht

Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variƫren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.
Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variƫren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.

Havermout muffins met bessen en chocolade

Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variƫren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm – indien metalen vorm > + papieren vormpjes

Ingrediƫnten
  

  • 70 gr pure chocolade (liefst 70% pure chocolade)
  • 150 gr havermout
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 110 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
  • 2 eieren
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 3 a 4 druppeltjes amandelextract (optioneel)
  • verse frambozen, bramen en/of blauwe bessen

Instructies
 

  • Indien je met een metalen muffin/cupcake bakvorm werkt, bekleed deze dan eerst met papieren vormpjes. Bij siliconen vormpjes hoeft dit niet.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Begin met de pure chocolade fijn te hakken. Probeer de stukjes niet te groot te hakken anders zullen deze tijdens het bakken naar beneden zakken. Zet even opzij.
  • Doe de havermout in een blender en maal deze fijn. Je gaat dit niet perfect tot bloem of meel kunnen mixen maar probeer zo fijn mogelijk.
    Meng dit havermeel met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • Neem een ruime mengkom. Doe hierin de yoghurt, eieren, olijfolie, kokosbloesemsuiker en optioneel wat amandelextract. Roer of mix dit even los tot een gladde massa.
    Voeg er de droge ingredienten (mengsel van havermout). Meng dit goed. Als laatste voeg je hier de fijngehakte chocolade aan toe. Meng nog even goed. Verdeel het deeg over de vormpjes. Duw in elk vormpje zo'n 2 a 3 bessen in het deeg.
    TIP! Waarom ik de bessen niet onder het deeg meng. Dan ga je in bepaalde cakejes een heleboel bessen hebben en andere slechts een paar. Te veel bessen in Ć©Ć©n cakeje zal er voor zorgen dat het deeg te nat wordt.
  • Bak de muffins zo'n 25min mooi goudbruin in de oven.
    Eenmaal gebakken haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht
Trefwoord bessen, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, tussendoortje, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.