Wie mij al even volgt, weet ongetwijfeld dat ik maar al te graag ontbijt met taart, cake, pannenkoeken en ja ook koekjes horen in de rijtje :-D.
De belangrijkste maaltijd van de dag mag toch altijd iets meer zijn, een echt feestje. Nee, ik ontbijt niet met rijkelijke slagroomtaarten of pannenkoeken met royale laag siroop. Ik probeer er altijd een gezondere, lichtere en voedzamere toets aan te geven net zoals bij deze chocolade amandelkoekjes
Koekjes dat is normaal bloem, suiker, boter en ei. Dat zijn de ingrediënten waarmee ik standaard in het weekend bak.
Tijdens de week, ga ik voor iets gezonder en voedzamer. In deze amandelkoekjes zal je niet de klassieke bloem-suiker-boter-ei combi vinden. Verwacht je wel aan amandelmeel, pindakaas en agavesiroop.
En chocolade natuurlijk, ik werkte de koekjes af met 70% pure chocolade.
Koekjes bakken dat is soms ook wat creativiteit uit je mouw schudden.
Je kent misschien nog wel de “pancake cereal” trend van vorig jaar, mini-pannenkoekjes als ontbijtgranen. Wat je met pannenkoeken kan, kan je met koekjes ook dacht ik. Je kan dus gewone koekjes maken met 2/3 van het deeg en van de rest rol je kleine heel kleine balletjes. Met als resultaat “cookie cereal”, ideaal voor bij het ontbijt om je kommetje yoghurt of smoothiebowl af te werken
Chocolade amandelkoekjes
Ingrediënten
- 75 gr pindakaas (*)
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- snuifje kaneel
- 2 tl cacaopoeder
- 75 gr agavesiroop of honing of maple syrup
- 90 gr amandelmeel
- 40 gr pure chocolade (70% of meer)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.Doe de pindakaas, ei en agavesiroop in een mengkom en mix glad. Voeg het amandelmeel, kaneel, cacao, bakpoeder toe en meng tot een ietwat plakkerig deeg.Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast.Rol balletjes van het deeg (ongeveer 1 a 1,5el deeg per balletje). Ik rolde ook heel kleine balletjes om er de "cookie cereal" van te maken. Leg op de beklede bakplaat en bak de koekjes voor zo'n 12 a 15min.Haal uit de oven, de koekjes zullen nog wak zijn, laat volledig afkoelen zodat de koekjes kunnen uitharden.
- Smelt de chocolade en strooi dit over de koekjes.Of je kan de koekjes ook dippen in de gesmolten chocolade.Laat de chocolade hard worden alvorens je ze luchtdicht kan bewaren.Smakelijk!