Chocolade amandelkoekjes

Chocolade amandelkoekjes

Wie mij al even volgt, weet ongetwijfeld dat ik maar al te graag ontbijt met taart, cake, pannenkoeken en ja ook koekjes horen in de rijtje :-D.
De belangrijkste maaltijd van de dag mag toch altijd iets meer zijn, een echt feestje. Nee, ik ontbijt niet met rijkelijke slagroomtaarten of pannenkoeken met royale laag siroop. Ik probeer er altijd een gezondere, lichtere en voedzamere toets aan te geven net zoals bij deze chocolade amandelkoekjes

Koekjes dat is normaal bloem, suiker, boter en ei. Dat zijn de ingrediënten waarmee ik standaard in het weekend bak.
Tijdens de week, ga ik voor iets gezonder en voedzamer. In deze amandelkoekjes zal je niet de klassieke bloem-suiker-boter-ei combi vinden. Verwacht je wel aan amandelmeel, pindakaas en agavesiroop.
En chocolade natuurlijk, ik werkte de koekjes af met 70% pure chocolade.

Koekjes bakken dat is soms ook wat creativiteit uit je mouw schudden.
Je kent misschien nog wel de “pancake cereal” trend van vorig jaar, mini-pannenkoekjes als ontbijtgranen. Wat je met pannenkoeken kan, kan je met koekjes ook dacht ik. Je kan dus gewone koekjes maken met 2/3 van het deeg en van de rest rol je kleine heel kleine balletjes. Met als resultaat “cookie cereal”, ideaal voor bij het ontbijt om je kommetje yoghurt of smoothiebowl af te werken

Chocolade amandelkoekjes
Chocolade amandelkoekjes
Chocolade amandelkoekjes

Chocolade amandelkoekjes

Lekker gezonde koekjes ideaal als tussendoortje of als ontbijt
Gang Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 75 gr pindakaas (*)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • 2 tl cacaopoeder
  • 75 gr agavesiroop of honing of maple syrup
  • 90 gr amandelmeel
  • 40 gr pure chocolade (70% of meer)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Doe de pindakaas, ei en agavesiroop in een mengkom en mix glad.
    Voeg het amandelmeel, kaneel, cacao, bakpoeder toe en meng tot een ietwat plakkerig deeg.
    Laat het deeg 15min opstijven in de koelkast.
    Rol balletjes van het deeg (ongeveer 1 a 1,5el deeg per balletje). Ik rolde ook heel kleine balletjes om er de "cookie cereal" van te maken.
    Leg op de beklede bakplaat en bak de koekjes voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, de koekjes zullen nog wak zijn, laat volledig afkoelen zodat de koekjes kunnen uitharden.
  • Smelt de chocolade en strooi dit over de koekjes.
    Of je kan de koekjes ook dippen in de gesmolten chocolade.
    Laat de chocolade hard worden alvorens je ze luchtdicht kan bewaren.
    Smakelijk!

Notities

(*) gebruik lopende pindakaas. Ik gebruik altijd standaard de 100% pindakaas van AH. 
Trefwoord gezond tussendoortje, koekjes, pindakaas


Chocolade amandelkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.