Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

Rijpe bananen … dat kan maar één ding betekenen … juist ja bananenbrood bakken! Echt één van mijn favoriete baksels en ik denk van vele onder jullie want mijn bananenbrood receptjes worden elke dag enorm veel bekeken. Enkel de hubbie kan ik hiermee echt niet bekoren, baksels met bananen is helemaal niet z’n ding. Onbegrijpelijk maar mij hoor je niet klagen, Ahja want meer voor mij om te smullen 😉. Van bananenbrood kan je gewoon niet genoeg receptjes hebben want wat doe je nu eenmaal met te rijpe bananen (buiten nana ijs maken) … dus lieve volgers daarom een nieuwe versie van bananenbrood met chocolade. 

Bananenbrood met chocolade

Ja, banaan en chocolade dat is gewoon een “match made in heaven” en beide in een cake.  Ja, daar word ik gelukkig van. Jullie ook? 
De receptjes van bananenbrood die op de blog staan zijn allemaal vrij “healthy”. Deze versie niet zo zeer, af en toe mag het iets meer zijn. Vandaag mag het iets meer zijn. Een bananenbroodje op basis van gewone bloem en suiker. Bruine suiker (kinnekessuiker zoals ze bij ons zeggen) om precies te zijn, voor een lichte subtiele karamelige smaak. 
En chocolade, pure chocolade! Pure chocolade en banaan, dat is voor mij echt een hemelse combi.

Bananenbrood met chocolade

En wil je nu dat sneetje bananenbrood nog een tikkeltje lekkerder maken? Wel dan meng je mascarpone met wat koude sterke espresso en suiker.
En/of rooster je wat aardbeien (zie recept).
Dan neem je een sneetje bananenbrood, lepel daarop een royale schep van het mascarponemengsel en wat geroosterde aardbeien. Je neemt een kopje koffie of thee, je zet je neer (misschien buiten in het zonnetje) en je geniet gewoon van elke hap!

Bananenbrood met chocolade

Ingrediënten

  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 125gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 235gr bruine suiker
  • 400gr geplette banaan
  • vanille essence
  • 2 eieren
  • 100gr pure chocolade (ik gebruikte chocolade druppels)
  • Optioneel : 250gr mascarpone + 5el sterke espresso (afgekoeld) + 3el poedersuiker + aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de randen goed in.

Doe de suiker en de margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix tot een romige luchtige massa.
Voeg dan één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Doe dan de geplette banaan en vanille essence bij het deeg en meng terug goed.
Voeg de bloem toe en meng tot een mooi glad beslag.
Op het laatste voeg je de chocolade toe en meng goed. Gebruik je geen chocolade druppels maar gewoon een reep chocolade, hak dan eerst in kleinere stukjes.
Schep het deeg in de cakevorm en bak het bananenbrood ongeveer 50 a 60min.
Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is, haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar luchtdicht.

Optioneel > klop de mascarpone los met koude espresso en voeg de poedersuiker toe. Serveer bij een plakje van dit bananenbrood en eventueel wat geroosterde aardbeien.

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.