We naderen nu toch het eind van de maand en ik had toch stiekem gehoopt om de voorbije maand de BBQ al eens te kunnen aansteken. Helaas daarvoor blijft het te fris en deze week wordt niet veel beter, ipv de BBQ boven te halen, haal ik mijn soeppot nog maar eens boven om dit powerfood soepje klaar te maken. Een soepje dat bovendien weinig werk of tijd vergt.
Het receptje van deze heerlijke lentesoep heb ik trouwens gevonden op de Nederlandse foodblog van Leukerecepten.nl .Foodblogster Sandra post hierop bijna dagelijks heerlijke simpele recepten voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 takjes selder
- 450gr doperwten (vers of diepvries)
- 1 avocado
- enkele blaadjes munt
- 1,2l groentebouillon (of kipbouillon)
- smeerbare geitenkaas
- enkele dunne plakjes bacon/spek
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Pel de ui en look. Hak fijn.
Hak de takjes selder in kleine blokjes.
Verhit in een kookpot een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui en look aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Doe hierbij de blokjes selder en laat nog even meebakken.
Giet nu de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat het soepje 10min zachtjes sudderen.
Voeg na 10min de doperwten toe en laat nog eens 5min doorkoken.
Voeg op het laatste het vruchtvlees (in blokjes gesneden) van de avocado en enkele blaadjes munt toe. Laat nog 1min doorkoken.
Mix tot een mooie gladde soep.
Laat nog even doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Afwerking
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een ovenrooster met een vel bakpapier. Leg hierop de plakjes bacon/spek.
Bak ongeveer 6 a 7min in de oven tot mooi goudbruin.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen zodat het spek lekker krokant worden.
Serveer de soep in een kommetje.
Verkruimel hierover enkele plakjes bacon en werk af met enkele toefjes geitenkaas
Smakelijk !!