Doperwten-avocadosoep met geitenkaas en bacon

Erwtensoep met spek en geitenkaas

We naderen nu toch het eind van de maand en ik had toch stiekem gehoopt om de voorbije maand de BBQ al eens te kunnen aansteken. Helaas daarvoor blijft het te fris en deze week wordt niet veel beter, ipv de BBQ boven te halen, haal ik mijn soeppot nog maar eens boven om dit powerfood soepje klaar te maken. Een soepje dat bovendien weinig werk of tijd vergt.

Erwtensoep met spek en geitenkaas

Het receptje van deze heerlijke lentesoep heb ik trouwens gevonden op de Nederlandse foodblog van Leukerecepten.nl .Foodblogster Sandra post hierop bijna dagelijks heerlijke simpele recepten voor elke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes selder
  • 450gr doperwten (vers of diepvries)
  • 1 avocado
  • enkele blaadjes munt
  • 1,2l groentebouillon (of kipbouillon)
  • smeerbare geitenkaas
  • enkele dunne plakjes bacon/spek
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de ui en look. Hak fijn.
Hak de takjes selder in kleine blokjes.

Verhit in een kookpot een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui en look aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Doe hierbij de blokjes selder en laat nog even meebakken.
Giet nu de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat het soepje 10min zachtjes sudderen.
Voeg na 10min de doperwten toe en laat nog eens 5min doorkoken.
Voeg op het laatste het vruchtvlees (in blokjes gesneden) van de avocado en enkele blaadjes munt toe. Laat nog 1min doorkoken.

Mix tot een mooie gladde soep.
Laat nog even doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Afwerking

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een ovenrooster met een vel bakpapier. Leg hierop de plakjes bacon/spek.
Bak ongeveer 6 a 7min in de oven tot mooi goudbruin.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen zodat het spek lekker krokant worden.

Serveer de soep in een kommetje.
Verkruimel hierover enkele plakjes bacon en werk af met enkele toefjes geitenkaas

Smakelijk !!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.