Weet je waar ik echt van kan genieten tijdens mijn lunchpauze … van een heerlijk tasje warme soep. Ook al is de lente begonnen, soep blijft voor mij de ideale lunch. Het is voor mij ook de ideale manier om mijn dagelijkse portie groentjes binnen te krijgen. En omdat bloemkool momenteel op haar best is, heb ik er een heerlijk gezond soepje van gemaakt.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 preiwit
- 1 ui
- 1 grote aardappel
- 2 teentjes look
- 2l kippenbouillon
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
Bereidingswijze
Pel de ui en snij grof.
Was prei en gebruik enkel het preiwit. Snij ook grof.
Was de bloemkool en verdeel in roosjes.
Pel de look en kneus de teentjes.
Schil de aardappel en snij in grove blokjes.
Verhit een ruime kookpot met een scheutje olijfolie.
Fruit hierin de ui aan. Roer regelmatig
Voeg na enkele minuten de de stukjes prei toe. Laat even meebakken.
Doe nu ook de bloemkoolstukjes in de kookpot samen met de blokjes aardappel en gekneusde teentjes look. Laat even meebakken maar roer regelmatig.
Doe het takje tijm en de laurierblaadjes ook in de kookpot en overgiet met de kippenbouillon.
Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 40min zachtjes sudderen.
Vis het takje tijm en laurierblaadjes uit de pot, en mix de soep glad.
Breng de soep nog even aan de kook.
Serveer de soep met een stukje brood of snij een lente-uitje fijn en rasp een beetje cheddar kaas en werk hiermee de soep af.
Smakelijk !!!