Wat een prachtige nazomerdagen hebben we de afgelopen dagen gehad!
Ontspannen en genieten van dat heerlijke zonnetje stonden centraal, van een warme herfstwandeling in t-shirt tot een zonovergoten fietstochtje. ZA-LIG! Koken, bakken en bloggen stonden even op de tweede plaats.
Toch moet een mens eten en deze “bijna” tropische temperaturen hebben mij helemaal geïnspireerd voor dit poepsimpel tropisch ontbijtje of tussendoortje … ontbijt parfait met geroosterde ananas en kokos!
En dat tropische ontbijt bestaat uit laagjes of ook wel eens een parfait genaamd in Amerikaanse termen. Laagjes bestaande uit crunchy muesli/ granola, heerlijk zoete geroosterde ananas, een luchtige mix van griekse yoghurt en kokosmelk en geroosterde kokosschilfers. Klinkt veel maar met amper 7 ingredienten en op 15min tijd tover je de tropische zon op je ontbijttafel.
Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)
- 400gr ananas (in kleine blokjes)
- 1el honing
- 150gr kokosmelk* (blik)
- 200gr griekse yoghurt
- vanille essence
- Granola of muesli
- Optioneel > geroosterde kokosvlokken **
*zet je het blikje een nachtje in de koelkast zodat de melk stevig wordt.
**5min in de oven op 200 graden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de blokjes ananas in een ovenschaal en giet hierover de honing.
Roosterd de ananas 15min in de oven.
Open ondertussen het blok kokosmelk. Schud zeker eerst niet met het blik. Schep de dikke kokosmelk in een kom. De vloeibare kokosmelk, gebruiken we niet maar kan je eventueel in een smoothie gebruiken.
Meng de dikke kokoskmelk met de griekse yoghurt en vanille essence.
Neem 4 glaasjes en doe hierin een ruim bodempje muesli/granola, gevolgd door een beetje van het kokos-yoghurt mengsel en de geroosterde ananas. Eindig terug met het kokos-yoghurt mengsel en een beetje van de geroosterde kokosvlokken.
Smullen maar!
Dit receptje ook uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten we je er van vond 😉
Groetjes
Elien
Heb dit met oudejaarsavond als dessertje gemaakt. Een beetje honing en vanillesuiker bij het yoghurt-cocosmengsel gedaan en i.p.v. granola gebruikte ik verkruimelde cocoskoekjes. Viel erg in de smaak bij de gasten! Lekker licht dessertje waarvan je al zin krijgt in de zomer 😉