Oh zo simpel maar oh zo lekker en gezond, dit receptje bewijst nog maar eens dat gezond en lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn. Een gegrilde pompelmoes met daarop een toefje griekse yoghurt, afgewerkt met een simpele granola met havermout, walnoten en maple syrup.
De van oorsprong Canadese Maple Syrup is een vaste waarde in mijn keukentje. Niet enkel omdat deze iets gezonder is dan normale suiker, hij heeft ook zo’n superlekkere karamelachtige smaak.
Oke, als we naar het prijsetiket zien, ja dan is deze siroop wel iets duurder dan gewone suiker of honing. Alles heeft natuurlijk voor- en nadelen.
Ingrediënten Granola
- 40gr havermeel*
- 40gr havermout
- 2el maple syrup
- 2el kokosolie
- Handvol walnoten
- Vanille essence
*havermeel maak je door gewone havermout fijn te malen/mixen in een blender
Extra (voor 2 personen)
- 2 roze pompelmoezen
- honing
- Griekse yoghurt
Bereidingswijze Granola
Smelt de kokosolie.
Hak de walnoten grof.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het havermeel, havermout en grofgehakte walnoten.
Giet hierbij de gesmolten kokosolie, maple syrup en vanille essence. Meng goed.
Beleg een ovenschaal met een vel bakpapier en verdeel hierover het mengsel
Bak de granola mooi goudbruin in ongeveer 15 a 20min in de oven, hussel 2 a 3x door het mengsel.
Haal de granola uit de oven en laat even afkoelen
Bereidingswijze Gegrilde Pompelmoes
Zet de ovengrill aan.
Snij de pompelmoezen dwars door en leg op een ovenroost of in een ovenschaal.
Sprenkel een beetje honing over het vruchtvlees.
Gril de pompelmoes ongeveer 5min onder de gril, hou wel goed in de gaten.
Haal de pompelmoes uit de oven en serveer direct met een toefje yoghurt en werk af met de granola
Smullen maar!!