Gegrilde kaki met yoghurt

Gegrilde persimon-1

We zijn ondertussen al bijna midden-november, wat vliegt de tijd toch. De zomer lijkt al eeuwen voorbij en ik hunker eigenlijk al terug naar dat heerlijke zomerfruit. Gewoon kunnen genieten van wat griekse yoghurt, granola en verse aardbeien in het zonnetje … ZA-LIG!
Helaas “back to reality” Elien, geen zonnetje en ook geen verse aardbeien. Gelukkig is er heel wat ander heerlijk herfst- en winterfruit voorhanden die ook lekker passen bij wat yoghurt. En dan heb ik het niet enkel over een appel of een peer, het is namelijk ook weer volop de tijd van de misschien iets minder bekende kaki.

Gegrilde kaki met yoghurt

Het tropische ietwat “vierkantige’ fruitsoort is weer overal terug te vinden, je kan er gewoon niet naast kijken in de supermarkt of fruitwinkel. Ik vind ze heerlijk om in een smoothie te verwerken of gewoon zo als een appel (wel geschild) naar binnen te spelen. Ook gegrild in de oven zijn ze om van te smullen en heerlijk met wat yoghurt en granola. In dit receptje van gegrilde kaki, geef ik de vrucht nog wat extra smaak door wat kardemom en vanille te gebruiken. HEER-LIJK gewoon!

Gegrilde kaki met yoghurt

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 rijpe kaki’s
  • 3el honing + extra
  • 2el warm water
  • 1 vanillestok
  • 1el limoensap
  • 1/4tl kardemom poeder
  • Griekse yoghurt
  • Pistachenoten  (ongezouten en fijngehakt).

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng het warme water met de honing en de zaadjes van de vanillestok. Gooi de vanillestok nog niet weg.
Schil de kaki’s, snij in grove blokjes en leg in een ovenschaal. Verdeel hierover het limoensap, het mengsel van water-honing-vanille en kardemom poeder. Meng kort en leg bovenop de uitgeschraapte vanillestok.
Grill het fruit ongeveer 30 a 40min in de oven tot ze mooi zacht zijn.

Gegrilde kaki met yoghurt

Eenmaal mooi zacht, haal uit de oven en serveer met de yoghurt en de fijngehakte pistachenoten.

Smakelijk!

Gegrilde kaki met yoghurt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.