Het nieuwe weekend begint al bijna maar ik zit met mijn hoofd nog altijd bij het vorige. Voorbije zaterdag hadden we een “kantooruitje” met als bestemming “unknown”. Weken lang hebben we liggen raden en gissen maar geen reactie … Zaterdagochtend kregen we dan eindelijk de bestemming te horen nl. Maasmechelen maarja veel weet je daar ook niet mee. Ik hoopte al stiekem op een dagje shoppen in Maasmechelen Village … dat is het vooral niet geworden. Er stonden namelijk 12 rode blinke vespa’s op ons te wachten …
Zelf hiermee rijden?
No way !
Dat doe ik mezelf en de rest niet aan dus ben ik maar achterop gekropen om zo het wondermooie Maasland te verkennen. Deze streek was me nog vrij onbekend maar wat een natuurpracht met kleine gezellige dorpjes. Ja, ik heb genoten achterop dit rode Italiaans brommertje 🙂
En om de dag helemaal op z’n Italiaans af te sluiten, zijn we met z’n allen bij een Italiaans restaurant belandt. Na zo’n hele dag helemaal verkleumd op de vespa te hebben gezeten, kon een lekkere pizza toch wel even het leed verzachten. Smaken dat die deed!
Die ene pizza, heeft me wel op het idee gebracht om thuis zelf ook nog eens pizza op tafel te zetten. Echter geen pizza met de traditionele pizzabodem, wel eentje op basis van zoete aardappel.
Geen kneedwerk of uren wachten om te laten rijzen, nee gewoon alles in de blender of foodprocessor en even mixen. Gemakkelijk, weinig werk en bovendien gezond!
Voor de topping doe je gewoon je ding, gebruik de ingredienten die je graag eet. Ik koos voor BBQ saus met restjes kip en veel groentjes.
Een beter begin van het weekend kan je toch niet hebben
Ingrediënten bodem (voor 1 pizza)
- 1 zoete aardappel
- 60gr havermout
- 1 ei
- 1tl (gerookt) paprikapoeder
- peper en zout
Extra > bakplaat met bakpapier
Ingrediënten topping
- 3 a 4el BBQ saus
- restjes kip
- paprikablokjes
- champignons in schijfjes
- rode ui (in halve maantjes)
- handvol geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel, snij in grote blokken en doe in een foodprocessor of blender.
Doe hierbij de havermout, ei, paprikapoeder, peper en zout.
Mix dit zodat de zoete aardappel helemaal is fijngehakt.
Schep dit mengsel op de bakplaat.
Duw iets aan en probeer er een mooie ronde pizza van te maken.
Bak de korst 30min in de oven,
Ondertussen kan je de groenten en kip van de topping fijnsnijden.
Haal de gebakken korst uit de oven. Smeer hierop de BBQ saus.
Beleg met de champignons, blokjes paprika, kip, rode ui en strooi hierover een handje vol geraspte kaas.
Bak de pizza nog eens 10min in de oven.
Haal uit de oven serveer direct.