Pita gevuld met couscous, kalkoen en olijvenpesto

Pita met couscous kalkoen pesto

Vorige zaterdag had ik een klein “vrijdaggevoel” … ik had ‘s avonds geen fut meer om nog uitgebreid te koken. Om 6h ‘s ochtends stond ik al biscuit te bakken, om 8h boodschappen doen en om 9h volle bak fitnessen. Eenmaal terug thuis moest het huis nog helemaal gepoetst worden … veel energie had ik dus niet meer over om te koken.
Gelukkig stond dit heerlijk simpel receptje van een pita gevuld met couscous, kalkoen en olijvenpesto op het programma. Een gerechtje dat niet al te veel tijd vraagt en dat mij bovendien terug wat energie kon geven na deze afmattende dag.

Pita met couscous kalkoen pesto

Tip > Je kan in dit gerechtje heel makkelijk de kalkoen vervangen door kip of varkensvlees.

Pita met couscous kalkoen pesto

Pita met couscous kalkoen pesto

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 pitabroodjes
  • 3 a 4 kalkoenschnitzels (of vervang door kip of varkensvlees)
  • 1/2 groene peper
  • 3 lente-uitjes
  • 150gr groene olijven
  • 2el azijn
  • 3 a 4el citroensap
  • Olijfolie
  • handvol peterselie
  • Optioneel > kipkruiden voor op het vlees

Ingrediënten couscoussalade

  • 200gr couscous
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 3 lente-uitjes
  • 65gr geroosterde pijnboompitten
  • enkele blaadjes munt
  • Citroensap
  • Klontje boter
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal, leg hierin het vlees. Kruid het vlees met peper en zout en eventueel met een beetje kippenkruiden.
Bak het vlees ongeveer 10 a 15min in de oven tot het gaar is. De gaartijd zal afhangen van de dikte van het vlees. Ik gebruikte kalkoenschnitzel dat klaar was in ongeveer 10min.

Ondertussen maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
Eenmaal gaar, voeg een klontje boter toe.
Hak de lente-uitjes fijn, snij de abrikozen in kleine blokjes, hak de munt fijn. Voeg dit toe aan de couscous samen met de pijnboompitten. Breng op smaak met citroensap en zout. Zet opzij.

Voor de pesto >
Hak de lente-uitjes fijn.
Verwijder de zaadlijst en zaadjes van het pepertje en hak fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpotje, stoof hierin ongeveer 2 a 3min de lente-ui en pepertje.
Doe daarna in een blender samen met de olijven, azijn, peterselie 3 a 4el citroensap en 3el olijfolie. Mix glad, voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe en kruid met peper en zout (en eventueel wat citroensap)

Haal het vlees uit de oven en snij in fijne reepjes.

Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een grillpan.
Snij het bovenste topje weg, duw de pita een beetje open en vul met de couscous en reepjes vlees.
Werk af met een lepeltje pesto.
Serveer hierbij eventueel wat sla.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.