Als ik aan barbecue denk dan denk ik vooral aan dikke sappige steaks, gemarineerd spek, ribbetjes , … met andere woorden vlees, vlees, vlees … Maar een stukje vis, kan ook heel lekker zijn. Ik ben namelijk geen grote vleeseter dus voor mij is een stukje vis dan altijd welkom. Het enige waarbij je moet oppassen bij het klaarmaken van vis op de barbecue is dat hij niet te droog wordt. Daarom gaar ik steeds de vis in papillot (vis inpakken in aluminiumfolie).
Het leuke aan garen in papillot is dat je allerlei groenten en andere smaakmakers kan toevoegen om een heerlijk sappig stukje vis te verkrijgen. Ik heb deze keer enkele simpele ingredienten gebruikt om een frisse kruidige moot zalm klaar te maken.
Ik had deze papillots voorzien als avondmaal voor mezelf en mijn vriend, en enkel de moot zalm vond ik toch een beetje weinig. Mijn eerste bedoeling was om aardappelen in papillot op de barbecue te garen. Maar aangezien ik niet zo veel geduld heb, heb ik ze eerst in stukjes voorgekookt, dan verpakt in aluminiumfolie en dan samen met de zalm op de barbecue gelegd. Om eerlijk te zijn, had ik eerst geen hoge verwachtingen van de patatjes maar ze waren overheerlijk.
Het hoeft ook geen barbecueweer te zijn om dit gerechtje te maken, je kan dit ook perfect in de oven klaarmaken.
Ingrediënten papillot van zalm (4 personen)
- 4 zalmmoten (+/- 100 a 150gr per persoon)
- 1 grote citroen
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten aardappelpakketjes
- 4 medium aardappelen
- 1 rode ui
- gedroogde tijm
- gedroogde rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze aardappelpakketjes
Snij de aardappel in schijfjes. Doe in een kookpot met licht gezouten water en breng aan de kook.
Kook de schijfjes 5min en giet af.
Pel ondertussen de rode ui en hak fijn.
Neem 4 vellen aluminiumfolie.
Verdeel de plakjes aardappel over de 4 vellen.
Strooi over elk pakje een beetje fijngehakte rode ui, gedroogde tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout en overgiet elk pakketje met olijfolie.
Vouw de pakketjes dicht.
Omdat de aardappelen al even hebben voorgekookt, moeten ze ongeveer even lang op de barbecue als de zalm.
Bereidingswijze papillot van zalm
Snij de citroen in dunne plakjes.
Pel de ui en snij in dunne ringen.
Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en leg hierop enkele uiringen, gevolgd door enkele plakjes citroen.
Leg hierop de zalmfilet en kruid met peper en zout. Leg op de zalm een takje rozemarijn en tijm.
Overgiet met een scheutje olijfolie.
Vouw de papillots goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen.
Leg de papillots en de pakketjes met aardappel ongeveer 15min op de barbecue.
TIp > Je kan deze zalm en aardappelen ook in de oven klaarmaken (oven 190 graden)
Laat het smaken!!