Om eens niet altijd voor kip, gehakt of zalm te kiezen, heb ik eens een gerechtje met lamsvlees op de blog gesmeten meer bepaald in een stoofpotje.
Om eerlijk te zijn, was dit de eerste maal dat ik lamsvlees heb klaargemaakt en gegeten heb … shame on me 🙂
Persoonlijk ben ik geen grote vleeseter, als er vlees op tafel komt dan is het meestal kip, gehakt of kalkoen.
Mijn eerste ervaring met lamsvlees is dus dit super gemakkelijk stoofpotje. Met weinig ingredienten creëer je toch een heerlijk gerechtje waaraan je niet veel werk hebt en dat bomvol smaak zit. Ideaal na een drukke werkdag.
Ik had dit stoofpotje op mijn vrije donderdag gemaakt met het plan om dit de volgende dag te kunnen opeten. Met een nachtje staan, is dit stoofpotje nog smaakvoller en lekkerder.
Oh ja, en wat vond ik nu van mijn eerste lamservaring?
Toegegeven, lamsvlees heeft een aparte geur en smaak maar toch heeft mij dit enorm gesmaakt. Dus voor herhaling vatbaar 🙂
Ingrediënten (2 personen)
- 250gr lamsstoofvlees (best afkomstig van nek of schouder, je kan ook rundstoofvlees gebruiken)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 10 gedroogde abrikozen
- 2tl ras-el-hanout kruiden
- 1el tomatenpuree
- 300ml kipbouillon
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snij het vlees in kleinere stukjes (stoofvlees stukjes)
Pel de ui en look, hak fijn.
Halveer de abrikozen
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie,
Schroei het vlees rondom dicht (2 a 3min). Schep uit de pot en zet opzij.
Giet eventueel nog een beetje olijfolie in de stoofpot.
Voeg de ui en look toe, bak glazig. Roer regelmatig.
Voeg dan de Ras-el-Hanout toe samen met de abrikozen en tomatenpuree. Laat 1min meebakken.
Schep dan het vlees terug in de stoofpot en giet er de bouillon bij.
Laat het stoofpotje ongeveer 30min zachtjes sudderen.
Serveer met couscous
Tip > de volgende dag is het zelfs nog lekkerder
Ik heb dit gerechtje vandaag gemaakt met rundsstoofvlees en het was echt enorm lekker! Het deed me denken aan een tajine die ik enkele maanden geleden heb gegeten en nog met plezier aan terugdenk. 🙂 volgende keer maak ik dit zelf ook in de tajine, zodat het vlees goed mals wordt. Dat lukt me niet zo goed in een pot blijkbaar… 🙂
Hallo Evi,
Bedankt voor je berichtje
Leuk om te horen dat het lekker was!
Groetjes
Elien