Kip-curry stoofpotje

kip curry stoofpotje

DANK  U Libelle voor dit super lekker en super easy stoofpotje!!
Mijn moeder heeft een abonnement op dit weekblad en elke week wanneer ik bij haar passeer, blader ik door de Libelle. Sinds een jaar ongeveer, heb ik er een sport van gemaakt om van ieder goed uitziend recept een foto met mijn Iphone te nemen om ooit eens klaar te maken …

kip curry stoofpotje

Ondertussen staat mijn telefoon vol met foto’s van recepten, waarvan ik nog geen enkel heb geprobeerd. Typisch natuurlijk 🙂
Twee weken geleden ongeveer had ik totaal geen kookinspiratie (noem het een “cooking block” ipv een writer’s block 😉 ) dus ging ik eens door al die foto’s van recepten scrollen en kwam ik dit kip-curry stoofpotje tegen. Het zag er zo simpel en lekker uit dat het op ons weekmenu kwam.

kip curry stoofpotje

Soms heb je zo van die recepten die er heel lekker uitzien op de foto maar eenmaal zelf gemaakt, stelt het toch niet veel voor.
Dat is niet zo met dit gerecht, het was gewoon super lekker. Het klaarmaken van dit stoofpotje is kinderspel, heel vlug klaar, weinig ingredienten, amper afwas … simpelweg een WINNER!

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 kipfilets
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 160gr rijst (ik heb bruine rijst gebruikt)
  • 2kl madras curry poeder (of gewoon kerriepoeder)
  • 125gr griekse yoghurt
  • 200gr erwten (diepvries)
  • 550ml bouillon (ik gebruikte kipbouillon)
  • 2el bloem
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleinere hapklare stukjes
Pel de ui en hak fijn.
Schil de wortelen en snij in kleine plakjes.

Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie.
Doe hierin de fijngesneden ui en de blokjes kip.
Bak deze ongeveer 5min. Roer regelmatig.

Doe de madras curry poeder bij de kip en ui, meng even goed. Laat nog 1min meebakken.
Voeg de schijfjes wortelen en rijst toe. Giet de bouillon in de kookpot.
Roer even en laat ongeveer 20 a 25min sudderen tot de rijst gaar is.
Voeg de laatste 3 a 4 min de erwtjes toe.

Meng de yoghurt met de bloem en voeg bij het stoofpotje. Roer even goed om en laat nog 1 a 2min sudderen. Zo zal het sausje wat indikken.

Breng het stoofpotje op smaak met citroensap, peper en zout.

Smakelijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.