Gnocchi bolognese

Gnocchi bolognese

Bolognese saus, een super veelzijdige saus waar ik vaak een enorme portie van maak. Verdelen in porties, hup de diepvries in en op dagen dat je iets minder tijd hebt, hoef je al niet te lang achter je kookpotten te staan. En bolognese saus dat is nu eenmaal altijd lekker. Bolognese saus hoef je niet altijd te verwerken in een klassieke spaghetti bolognese, je kan er zo veel meer mee. Vorige week deelde ik al een receptje van spaghetti taart en vandaag deze gnocchi bolognese.

Geen klassieke spaghetti slierten, we gebruiken gnocchi wat natuurlijk ook valt onder “pasta” maar toch net dat tikkeltje anders. Ze zien eruit als “luchtkussentjes” (zo proeven ze ook 😀 ) en worden gemaakt van aardappelen en bloem. Als je veel tijd hebt, kan je deze zelf maken, ik hou het lekker easy en gebruik “zelfgekochte”.

Deze gnocchi bolognese gaat zowel bij groot als klein in de smaak vallen en het is weer zo’n ideaal “meal prep” gerechtje. Zo’n gerechtje om op een zondag te maken, lekker gezellig kokkerellen. Maak ineens een ruime portie en je hebt zeker voor 2 dagen al een lekker voedzaam maaltje.

Gnocchi bolognese

TIP :
> Ik gebruikte gnocchi maar je kan natuurlijk ook penne of andere pastasoort gebruiken.

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes spek
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 wortel
  • 250gr champignons
  • 500gr gehakt
  • 500gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400gr passata
  • 1kl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1kl oregano (gedroogd)
  • 1kl basilicum (gedroogd)
  • 500gr gnocchi
  • 200gr mozzarella
  • Peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snij de plakjes spek in dunne reepjes/blokjes
Pel de ui en hak fijn
Pel de teentjes look en hak fijn
Schil de wortel en hak in kleine blokjes
Snij de champignons in plakjes.

Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie voeg de reepjes spek en ui toe en laat zo’n 8min zachtjes stoven zodat de ui mooi glazig wordt.
Voeg het gehakt toe en bak mooi rul.
Voeg de look, wortel en champignons toe en laat zo’n 10min mee bakken. Roer regelmatig.
Giet hierbij de tomatenblokjes, passata, rozemarijn, oregano en basilicum. Laat zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals op de verpakking staat.
Giet af.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de gekookte gnocchi toe aan de bolognese saus, meng even.
Schep dit in een ovenschaal en werk af met blokjes of plakjes mozzarella.

Bak zo’n 10 a 15min in de oven tot de mozzarella mooi zacht en goudbruin is gebakken.

TIP > Je kan de ovenschotel al 2 a 3 dagen op voorhand maken (zonder in de oven te bakken). Leg de mozzarella er pas op voor het bakken.

Smakelijk!

Gnocchi bolognese


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.