Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo

Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.
Naar recept gaan

Dit eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo dat is er eentje om mee te scoren op je weekmenu! Een receptje bomvol smaak zonder een heel resem aan ingrediënten hoeven te gebruiken. De grote smaakmaker in dit gerecht is de chorizo, meer bepaald de olie die vrijkomt bij het bakken. Dat allemaal zonder 101 kruidenpotjes boven te halen. Je gaat scoren qua yumminess maar je maakt het jezelf ook lekker makkelijk. Deze “one pot” vraagt heel weinig werk of tijd en omdat we alles in één pot maken, heb je ook nog eens weinig afwas. Alleen maar win-win-win!

Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.
Hoe maken we deze Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo?

Je kan het beste beginnen het snijwerk. De halloumi en chorizo snij je in blokjes. Een ui, paprika’s en look hak je fijn.

Neem een ruime stoofpot en verhit deze met een klein scheutje olijfolie. Begin met de halloumi hierin goudbruin aan te bakken langs alle kanten. Dit duurt max. 2min per kant. Schep de kaas dan uit de pot en voeg meteen daarna de chorizo toe. Bak deze zo’n 3min, je zal zien dat deze tijdens het bakken olie zal vrijgeven. Schep dan ook de chorizo uit de pot.
Voeg de ui en paprika’ toe en stoof deze mooi aan in de olie van de chorizo. Na zo’n 5min stoven, voeg je de fijngehakte look toe en laat nog een minuutje mee bakken. Nu voegen we de rest van de ingrediënten toe namelijk tomatenblokjes (blik), bouillon, oregano, snuifje cayennepeper en de rijst. Laat zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste van het vocht heeft opgenomen. Voeg de chorizo en halloumi terug toe en laat deze nog kort mee opwarmen. Serveer dan direct.
TIP! Je kan dit maken met gewone basmati rijst, risotto rijst, langkorrelrijst, …

Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.
Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.

Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo

Dit makkelijke Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo is ideaal voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk en bomvol smaak. Deze one pot is ideaal voor doordeweeks op tafel te toveren.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 225 gr halloumi
  • 200 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 2 teentjes look
  • 1 tl oregano
  • 1 snuifje Cayennepeper
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 ml bouillon (kip of groente)
  • 250 gr rijst (*)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het snijwerk.
    Snij de halloumi in blokjes
    Snij de chorizo ook in kleine blokjes of partjes
    Pel de ui en hak fijn
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een klein scheutje olijfolie.
    Bak hierin de halloumi eerst mooi goudbruin langs alle kanten. Reken op zo'n 2min max per kant. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij.
    Voeg in dezelfde stoofpot,zonder proper te maken, de blokjes chorizo toe. Bak ook deze kort aan voor zo'n 3min. Roer af en toe. Je zal zien dat de chorizo olie zal vrijgeven, deze olie zal ons receptje smaak geven. Schep de stukjes chorizo na zo'n 3min bakken uit de stoofpot en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Voeg de ui en paprika toe aan dezelfde stoofpot en stoof deze in de olie van de chorizo aan. Roer regelmatig.
    Voeg na 5min de fijngehakte look toe en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er dan de oregano, cayennepeper, tomatenblokjes, bouillon en de rijst bij. Roer even en laat zo'n 20min zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Voeg de laat de laatste 2min de chorizo en halloumi toe, roer even zodat deze terug kunnen opwarmen.
    Proef er breng nog verder op smaak met peper en zout. Wil je het iets romiger maken, voeg dan nog een scheutje room toe
    Serveer direct
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan dit maken met basmatirijst, langkorrelrijst, risotto rijst, … 
Trefwoord chorizo, doordeweeks recept, eenpansgerecht, gemakkelijk recept, halloumi, one pot, paprika, rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.