Dit eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo dat is er eentje om mee te scoren op je weekmenu! Een receptje bomvol smaak zonder een heel resem aan ingrediënten hoeven te gebruiken. De grote smaakmaker in dit gerecht is de chorizo, meer bepaald de olie die vrijkomt bij het bakken. Dat allemaal zonder 101 kruidenpotjes boven te halen. Je gaat scoren qua yumminess maar je maakt het jezelf ook lekker makkelijk. Deze “one pot” vraagt heel weinig werk of tijd en omdat we alles in één pot maken, heb je ook nog eens weinig afwas. Alleen maar win-win-win!
Hoe maken we deze Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo?
Je kan het beste beginnen het snijwerk. De halloumi en chorizo snij je in blokjes. Een ui, paprika’s en look hak je fijn.
Neem een ruime stoofpot en verhit deze met een klein scheutje olijfolie. Begin met de halloumi hierin goudbruin aan te bakken langs alle kanten. Dit duurt max. 2min per kant. Schep de kaas dan uit de pot en voeg meteen daarna de chorizo toe. Bak deze zo’n 3min, je zal zien dat deze tijdens het bakken olie zal vrijgeven. Schep dan ook de chorizo uit de pot.
Voeg de ui en paprika’ toe en stoof deze mooi aan in de olie van de chorizo. Na zo’n 5min stoven, voeg je de fijngehakte look toe en laat nog een minuutje mee bakken. Nu voegen we de rest van de ingrediënten toe namelijk tomatenblokjes (blik), bouillon, oregano, snuifje cayennepeper en de rijst. Laat zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste van het vocht heeft opgenomen. Voeg de chorizo en halloumi terug toe en laat deze nog kort mee opwarmen. Serveer dan direct.
TIP! Je kan dit maken met gewone basmati rijst, risotto rijst, langkorrelrijst, …
Eenpansgerecht met rijst, halloumi en chorizo
Ingrediënten
- 225 gr halloumi
- 200 gr chorizo
- 1 ui
- 2 paprika's
- 2 teentjes look
- 1 tl oregano
- 1 snuifje Cayennepeper
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 300 ml bouillon (kip of groente)
- 250 gr rijst (*)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het snijwerk.Snij de halloumi in blokjes Snij de chorizo ook in kleine blokjes of partjesPel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjesPel de teentjes look en hak fijn.
- Verhit een stoofpot met een klein scheutje olijfolie.Bak hierin de halloumi eerst mooi goudbruin langs alle kanten. Reken op zo'n 2min max per kant. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij. Voeg in dezelfde stoofpot,zonder proper te maken, de blokjes chorizo toe. Bak ook deze kort aan voor zo'n 3min. Roer af en toe. Je zal zien dat de chorizo olie zal vrijgeven, deze olie zal ons receptje smaak geven. Schep de stukjes chorizo na zo'n 3min bakken uit de stoofpot en laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Voeg de ui en paprika toe aan dezelfde stoofpot en stoof deze in de olie van de chorizo aan. Roer regelmatig.Voeg na 5min de fijngehakte look toe en laat een minuutje mee bakken.Doe er dan de oregano, cayennepeper, tomatenblokjes, bouillon en de rijst bij. Roer even en laat zo'n 20min zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Voeg de laat de laatste 2min de chorizo en halloumi toe, roer even zodat deze terug kunnen opwarmen. Proef er breng nog verder op smaak met peper en zout. Wil je het iets romiger maken, voeg dan nog een scheutje room toeServeer directSmakelijk