Biefstuk spiesjes met currysaus

Biefstuk spiesjes met currysaus

Cashewnoten in een currysaus ? Klopt dat ingrediënt wel in de currysaus.
Klopt helemaal en laat me jullie nog meer vertellen … dit is één van de beste currysauzen die ik in jaren heb gegeten. Ja, dat creëert toch wel een serieuze verwachting 🙂 , awel geef het een kans en ik beloof het jullie het zal jullie echt positief verbazen. Dus neem dat boodschappenlijstje alvast maar boven voor alle ingrediënten van deze biefstuk spiesjes met currysaus.

En die biefstuk spiesjes, dat is niet zo maar een steak in reepjes gesneden en op een spiesje gestoken. Het vlees krijgt een heerlijk kruidige marinade op basis van yoghurt die perfect gaat matchen met de hemelse currysaus.

De spiesjes kan je trouwens zowel op de BBQ bereiden of in de grillpan (als het weer het niet toelaat om de BBQ aan te steken 😀 )

Biefstuk spiesjes met currysaus

Ingrediënten currysaus

  • 115gr geroosterde cashewnoten (*)
  • 1 teentje look (gepeld)
  • 120ml kokosmelk
  • 1tl gember (vers – geraspt)
  • 1el honing
  • 1el sojasaus
  • 2kl rode curry pasta
  • 1tl kerriepoeder
  • Zout

(*) je kan geroosterde (ongezouten) cashewnoten in de winkel kopen. Of rooster ze zelf voor zo’n 10 a 12min in de oven (200 graden).

Ingrediënten spiesjes

  • +/- 450gr biefstuk (filet mignon)
  • 150gr griekse yoghurt
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1tl gember (vers – geraspt)
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1/2tl chilipoeder (of peper)
  • 1/2tl gerookt paprikapoeder
  • Snuifje kaneel
  • 1/2 citroen
  • Zout
  • Olijfolie
  • Extra : spiesjes

Bereidingswijze

Begin met het marineren van de steak.
Snij de steak in lange reepjes van zo’n 1 a 1,5cm breed. Doe in een kom of in een ruime diepvrieszak.
Meng de yoghurt, fijngehakte look, gember, komijnpoeder, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, snuifje kaneel, sap van halve citroen, snuifje zout en 1el olijfolie. Giet dit mengsel over de steak, meng goed en laat minstens 1h of langer marineren.

Maak ondertussen de currysaus.
Doe de cashewnoten in een blender samen met de look, kokosmelk, gember, honing, sojasaus, rode curry pasta, kerriepoeder en snuifje zout.
Mix tot een gladde saus. Breng eventueel nog extra op smaak met wat zout en/of citroensap. Bewaar koel.
Deze saus kan je makkelijk een dag op voorhand maken.

Rijg de stukjes steak op de spiesjes.
Rooster de spiesjes zo’n 2 a 3min per kant en serveer direct met de currysaus.

Serveertip > lekker met wat couscous op smaak gebracht met wat rozijnen, pistachenoten, een snuifje za’atar, zout, citroensap en olijfolie.


Biefstuk spiesjes met currysaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.