Antipasti salade

Antipasti salade

La Bella Italia in een salade en op ons bord.
Voor al wie z’n vakantieplannen in het water heeft zien vallen (zoals de onze) vind ik toch dat wij wat zuiderse vibes op ons bord verdienen. Zuiderse vibes in de vorm van deze Italiaanse antipasti salade. Wederom een super veelzijdig gerechtje dat je gewoon doordeweeks op tafel kan toveren met al dan niet een extra stukje vlees of vis of we houden het gewoon vegetarisch. Of als we de BBQ nog eens aansteken dan kan je hem ook als bijgerecht serveren. En heb je nog wat overschot dan nemen we die toch de volgende dag mee als lunch.

Antipasti salade

Een zalige super easy salade die het gewoon allemaal heeft … groentjes, 2 soorten vlees (salami & Serrano), mozzarella, wat crunchy pijnboompitten, kruiden en een zalig smaakvolle dressing. Zomerse simpelheid in een salade!

Antipasti salade
Antipasti salade

Ingrediënten (4 personen)

  • 450gr pasta
  • 40ml rode wijnazijn
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1kl tijm
  • Zeste van 1 citroen (fijn geraspt)
  • 25gr Parmezaanse kaas (fijn gerapst)
  • Snuifje chilivlokken
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1 venkel
  • 1 gele paprika
  • 100gr gedroogde tomaatjes
  • 75gr Italiaanse salami (fijngesneden)
  • 100gr serrano ham (of andere gedroogde ham)
  • 150gr mozzarella (ik gebruikte de kleine bolletjes)
  • 2 handjes geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel : een bokaaltje artisjok & balsamico crème

Bereidingswijze

Begin met de pasta gaar te koken.
Meng ondertussen de rode wijnazijn, fijngehakte sjalot, tijm, zeste van citroen, Parmezaanse kaas, chilivlokken, 3el olijfolie en snuifje zout. Zet de dressing even opzij.

Hak de basilicum fijn.
Snij de venkel en paprika in heel dunne plakjes.

Giet de pasta af en meng met de dressing.
Laat volledig afkoelen.
Voeg dan de fijngehakte basilicum, venkel, paprika en gedroogde tomaatjes (en eventueel artisjok als je deze gebruikt). Proef en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Doe de salade in een ruime kom.
Werk af met salami, gedroogde ham, mozzarella en de geroosterde pijnboompitten (en eventueel de balsamico crème).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.