Salsa van tomaat, perzik en paprika

Salsa van tomaat, perzik en paprika

We kennen salsa als een zwoele Latijns-Amerikaanse dans en je hebt ook een eetbare variant van salsa, noem het een zwoele dans van groenten (soms ook fruit) en kruiden. In dit geval een zwoele zomerse salsa van tomaat, perzik en paprika … een ideaal gerechtje voor bij een zwoele zomerse apéro.
Net zoals de dans is de eetbare salsa ook iets typisch van Midden-Amerika en kan je het eten als saus bij een stukje vlees/vis of als dip, wat het geval is met deze versie. De basis van deze salsa is rode ui, tomaat, perzik en paprika. De salsa wordt pas echt helemaal “yummie” door een klein snuifje kaneel toe te voegen. Het is een heel subtiele toets maar maakt  de dip echt af.

Salsa van tomaat, perzik en paprika

En als ik jullie nog een yummie serveertip mag geven … serveer tortilla chips met kaas bij deze zomers salsa. Echt verslavend lekker! Je kan natuurlijk een zak tortilla chips met kaas van de winkel meebrengen maar je kan ze ook makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wraps/tortilla’s, kaas, een oven, bakplaat, bakpapier en max. 10min van je tijd. Geloof me, deze zijn echt veel te lekker!

Salsa van tomaat, perzik en paprika
Salsa van tomaat, perzik en paprika

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui
  • 2 perziken
  • 2 tomaten
  • 1/2 groene paprika
  • Snuifje gerookt paprikapoeder
  • Snuifje kaneel
  • Limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Snij de perziken, tomaten en paprika in kleine blokjes.
*
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie.
Fruit hierin de rode ui aan.
Voeg dan de blokjes perzik, tomaat, paprika, snuifje kaneel en paprikapoeder  toe en laat zachtjes meebakken.
Tot de ui mooi zacht is. Kook vooral niet tot moes, je mag nog wat een beet en structuur zien.
Haal van het vuur, breng op smaak met een beetje limoensap en eventueel wat peper en zout.
Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

Voor wie zelf de kaas tortilla’s wilt maken >
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tortilla’s in kleinere stukjes, leg op een bakplaat met een stuk bakpapier. Je kan dit best in porties bakken, de stukjes tortilla mogen niet op elkaar liggen.
Strooi rijkelijk wat geraspte kaas (ik gebruikte een mengeling van mozzarella & cheddar) over de stukjes tortilla en bak in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de tortilla krokant is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.